Are We Serious? In De Nieuwe Lichting

"In coma na een date met Balthazar"

Pieter

Foto’s voor Are We Serious? In De Nieuwe Lichting

Are We Serious? tijdens hun EP-releaseconcert.

Are We Serious? nam nog niet zo lang  geleden een unieke plaat op met negen andere Roeselaarse bands in een oude oorlogsbunker. Luttele weken later klimt de groep vanuit de krochten van de aarde tot in de felste spotlights. Het kwintet werd immers geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. 

Ontstaan? 

Wout Allegaert (gitaar + backing vocals): “Frederik, Fries en Lotte zijn de founding fathers van de band. Michaël werd na verloop van tijd als zanger ingelijfd, waarna de groep twee jaar als viertal aan de weg timmerde. Ikzelf had hen al een paar keer live aan het werk gezien, toen ik na een optreden aan de praat raakte met Michaël. Hij nodigde me uit om de rest te ontmoeten, ik repeteerde een keer mee en werd uiteindelijk de tweede gitaarspeler van de groep. Een beetje American Dream-achtig, inderdaad.” 

Naam? 

Wout: “Uiteraard druipt er een flinke klodder ironie gemixt met sarcasme van onze naam af. “Are We Serious?” rolt niet bepaald vlot van de tong, maar toch werkt het op de ene of de andere manier. In een interview voor De Nieuwe Lichting had een journalist geloof ik “Are you serious?” geschreven. Nog altijd beter dan ons eerste idee, “Oh, Hello”. Achteraf gezien was dat echt een geweldig slecht idee.” 

Songwriting? 

Wout: “Frederik is in principe de architect achter onze muziek, al schrijft Fries ook heel wat lyrics. Hij komt doorgaans aanzetten met nieuwe ideeën, zowel qua teksten als wat betreft muziek. Maar verder werkt AWS? Heel democratisch, iedereen draagt op zijn eigen manier bij. Het eerste nummer van de nieuwe plaat is bijvoorbeeld vooral een hersenspinsel van mezelf.” 

Samenwerken met? 

Wout: “Ik zou zeggen Balthazar, maar dan vrees ik dat ze onze drumster een week moeten platspuiten om haar in een kunstmatige coma te laten herstellen van de schok. Internationaal zouden we redelijk hard staan te springen om voor Tame Impala of Arctic Monkeys het publiek op te warmen.” 

Rider? 

Wout: “Nog maar één keer mogen samenstellen, helaas. Toen was die heel simpel: een fles whisky en twee flessen cola, want de helft van de groep drinkt geen alcohol.”  

De Nieuwe Lichting?  

Wout: “…is uiteraard superbelangrijk. We merken echt dat mensen waarvan we dachten dat ze ons totaal niet kenden, plotseling ‘mee’ zijn. Bijvoorbeeld doordat we plots op café een schouderklopje met een “goed bezig!” krijgen.”