Autumn Falls // Winter Catches

Arenbergschouwburg, Botanique & Vooruit

Dylan

Foto’s voor Autumn Falls // Winter Catches

Thus Owls

De knisperende gele blaadjes en de koudere temperaturen vertellen ons dat er een nieuw seizoen in het land is. Indiefestival Autumn Falls viert haar twintigste verjaardag en presenteert ons alweer een mooie reeks artiesten.

BILL neemt je mee op een idyllische herfstwandeling door Antwerpen, Brussel en Gent en leert je de artiesten kennen die het écht wel waard zijn om je winterjas aan te trekken en de kou te trotseren. 

Antwerpen - 14 november

Balmorhea - Thurston Moore - Madensuyu - DJ Mauro

Onze eerste culturele avond begint in de Arenschouwburg, Antwerpen. Het duo Balmorhea opent met instrumentale, neo-klassieke muziek om eens bij weg te dromen, met een klein glimlachje op het gelaat: music for the essence. 

Daarna verdiepen we ons in de alternatieve muziek van Thurston Moore, oprichter van Sonic Youth, en Madensuyu, klasse van eigen bodem. In 2004 wonnen ze nog de publieksprijs van Humo's Rock Rally en nu, tien jaar later, staan ze sterker dan ooit, gebackt door hun veelgewaardeerd album, Stabat Mater (****).

We sluiten de avond af met de tunes van muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski, vooral bekend als gitarist van dEUS, maar voor deze gelegenheid achter de draaitafel.

Brussel - 20 november

 PC Worship - Parquet Courts

Amerikaanse postpunk heerst in de Botanique op 20 november. PC Worship brengt een eclectische en rauwe mix van gitaargeluiden in overdrive, saxofoonimplosies en gemodelleerde computer bleeps and blops. Met de fles moonshine in de hand zullen ze de Botanique op een hoopje spelen en de weg vrijmaken voor Parquet Courts.

Ook zij willen het post-punk blazoen hoog houden: speed, trash-talk and musical energy. Tegelijkertijd kunnen we de ironie wel waarderen van hun clip Sunbathing Animal, die dus letterlijk enkel een kat toont die aan het zonnebaden is. 

(nvdr: oordopjes zijn vrij verkrijgbaar aan de kassa.)
(nvdr²:Ze zullen nodig zijn.)

Gent - 5 december

She Keeps Bees - Thus Owls - Madensuyu

Herfstig - als in licht deprimerend - al wat de klok slaat in de Vooruit. Laat u daardoor echter niet afschrikken, want mensen hebben de paradoxale mogelijkheid om te kunnen genieten van droefheid en melancholie. Gelukkig maar!

De avond opent met She Keeps Beeseen band uit New York geleid door een Patti-Smithiaanse frontvrouw. Hopelijk sluiten ze af met het nummer Owl om zo een prachtige overgang in te zetten naar de volgende band, Thus Owls. Ze zijn een Zweeds-Canadese liefdesformatie bestaande uit Erika en Simon Angell, de eerste een zangeres met etherische stem, de tweede een zelfverklaarde gitaarvirtuoos: Daft Punk cover als bewijs.

Moest je ze gemist hebben in Antwerpen, ook in Gent ronden de heren van Madensuyu de concertavond af. De nacht is echter nog niet afgelopen, aangezien er nog een fantastische afterparty volgt in de Vooruit Balzaal. Good times to be had!