Backstage bij de nieuwe video van Oscar And The Wolf

Gesprek met regisseur Lukas Dhont

Nathalie

Oscar And The Wolf - Strange Entity

Max Colombie, zanger van Oscar And The Wolf. Lukas Dhont, regisseur. Allebei dromers met een zesde zintuig voor drama. In de video voor de nieuwe single Strange Entity kan je een glimp opvangen van hun universum. BILL gaat backstage met Lukas die ons met 5 stills door zijn eerste muziekvideo gidst. 

Lukas Dhont (23) liet aan het Gentse KASK al van zich horen met de balletfilm Corps Perdu en net nog met het poëtische L’infini, zijn afstudeerfilm. Strange Entity is zijn eerste muziekvideo, maar veel meer dan een tussendoortje.

De Gentenaar kent zijn klassiekers en hoorde in de bedwelmende klaagzang van Max Colombie echo’s van een Griekse mythe. Met Lize Feryn als Eurydice en de nodige blingbling kan dat perfect op MTV. Onbereikbare liefde, het is een van de melancholische dada’s van Lukas. Je zou het hem nochtans niet aangeven, maar een uitbundig zomers terras durft al eens te misleiden. 

 

Lukas Dhont: Strange Entity gaat over onbereikbare en gedoemde liefde. De nummers van Max zijn visueel en atmosferisch. Hij is een dromer en creëert met zijn muziek een andere wereld. Dat is waar hij als muziekmaker en ik als filmmaker elkaar raken. Voor de video hebben we inspiratie gevonden in de Griekse mythe van Orpheus en Eurydice (fris je geheugen hier op). Orpheus dwaalt ontroostbaar rond en zingt klaagliederen voor zijn verloren geliefde. In de onderwereld vol kronkelende schimmen kan hij haar terugwinnen met een topperformance voor de goden. Als hij Eurdyice maar niet aankijkt, want dan is alles verloren. Met die spanning spelen we volop."

 

 Lukas: “Max is fan van goud en alles wat opvalt. Een Grieks thema was het beste excuus voor blingbling (lacht). Bij het begin van de video zie je hem uit de gouden hemel neerdalen. Daarvoor hebben we het plafond van de studio bedekt met van die goudkleurige brandvrije dekens. Max is geobsedeerd door het lichtspel van zo’n branddeken: op de cover van de plaat speelt hij ook met dat effect. Geen sincecure om zo’n hoog plafond te vinden om te filmen, zeker zonder budget. Uiteindelijk is het gelukt in een grote studio in de Chinastraat, vlakbij de Culture Club in Gent.”

"Max is fan van goud en alles wat opvalt. Een Grieks thema was het beste excuus voor blingbling." 

Lukas: “Op de set van de tv-serie In Vlaamse Velden leerde ik de jonge actrice Lize Feryn kennen. Ze belichaamt echt dat klassiek Griekse schoonheidsideaal. Eerst wilde ik Eurydice gemaskerd houden, maar dat zou zonde zijn van Lize’s expressief gezicht. Die strijdlust die ze uitstraalt, wauw.”

 

Lukas: “We hebben de hele video in één dag opgenomen. Dat was sprinten om alles rond te krijgen. Bleek dat er niet genoeg bodypaint was voor alle 40 figuranten. Visagiste Emma Deriemaeker heeft dat slim opgelost, haar mama is zelfs komen helpen."  

 Lukas: “Tijdens de performance van Orpheus kronkelen de schimmen om de rots heen. Zoals een artiest op de scène die wordt belaagd door fans en fotografen. Dat is de dubbele kant van de showbizz: je wordt aanbeden door velen, maar tegelijk verhindert het je om echte liefde te vinden. Max zei ooit in een interview: 'als ik de ware liefde vind dan stop ik met muziek.'”