Battlen in Bozar

Yo. Brussels hip hop generations

Bozar

Eline
Google maps
location

Hiphop is hip en happening in Brussel en dat wil Bozar naar buiten brengen. Vanaf 28 juni opent er de tentoonstelling YO. Brussels hip hop generations die een all-inervaring van de Brusselse hiphop belooft.

Het nieuwste nummer van de Brusselse rapper Roméo Elvis werd onlangs tot hotshot gebombardeerd op Studio Brussel, dj LeFtO maakte een muziekdocumentaire voor Canvas en hiphopgroep STIKSTOF speelt deze zomer op de grootste Belgische festivals. Het grote publiek sluit hiphop in het hart. En Bozar doet mee.

In samenwerking met visit.brussels organiseert Bozar eind juni een eerbetoon aan de Brusselse hiphopcultuur. YO. Brussels hip hop generations vertelt hoe de hiphop in onze hoofdstad de afgelopen 35 jaar geëvolueerd is en welke rol verschillende generaties jonge Brusselaars daarin gespeeld hebben.

Hiphoppers present

De tentoonstelling focust op vier disciplines waarin hiphoppers zich creatief uiten: graffiti, dans, rap en dj’en. Archieven worden opengesteld en verschillende voorwerpen zijn te bekijken, maar de expo zoekt ook de interactie met het publiek op. Bezoekers kunnen kennismaken met levende legendes in de hiphopwereld via workshops, battles en performances.

YO. Brussels hip hop generations loopt vanaf 28 juni tot en met 17 september 2017. Klik hier voor meer info.