Belgian Beer + Editors = Salvation

Editors presenteren hun eerste bier ... van Belgische makelij

Julie

When beer meets music

Google maps
location

Op vrijdag 30 oktober trokken we naar Brussels Beer Project, een gloednieuwe (micro)brouwerij in hartje Brussel. Slechts één dag voor hun uitverkochte show in Paleis 12 namen Editors de tijd om hun kersvers brouwsel voor te stellen aan de pers en achteraf nog wat nummers te spelen.

Music Pairing

Brussels Beer Project is een brouwerij in een hedendaags kleedje. Geen massaproductie, geen zogenaamde middeleeuwse recepten... BBP staat voor creatief omgaan met de brouwerstraditie, collaboraties en vooral lekker bier.

Voor hun nieuwste brouwsel werkte ze samen met de Britten van Editors. Zij kozen niet voor een klassieke ale te brouwen in eigen land. In plaats daarvan trokken ze speciaal naar België -bierland bij uitstek- voor hun nieuwste merchandise-item (het is eens iets anders dan een t-shirt).

Met de song Salvation (uit hun laatste album In Dream) op de achtergrond gingen de brouwers aan de slag. Als inspiratie gingen ze op bezoek op de plek waar het album werd opgenomen. Met als resultaat een sfeervolle donkere ale met een toets van Earl Grey. Geen typisch Belgisch bier, maar het valt zeker te smaken!

Voor wie Salvation wilt proeven kan terecht in de brouwerij van Brussel Beer Project in de Dansaert. Zeker een bezoek waard ... when in Brussels.

Who's next?

Wij hopen dat dit niet de enige samenwerking blijft. Wij hebben alvast enkele Belgische suggesties klaar:

Balthazar - Bunker Beer 

The Black Box Revelation - Gloria Beer

Let's get brewing?