BILL's Sziget survivalgids

Sziget Festival

Óbudai-eiland

Lucas

Official Aftermovie Sziget 2014

© Sziget Festival

  • Sziget Festival
  • 10 tot 17 aug 2015
Google maps
location

Pukkelpop en Werchter beu? Nood aan tropische temperaturen in combinatie met het betere festivalwerk? Sziget Festival heeft het allemaal. BILL maakt zijn eigen survivalgids om het Hongaarse festival tot een goed einde te brengen. Ready, set, go!

Spoiler alert: je groene caoutchou botten tegen de modder heb je op Sziget Festival niet nodig. Het festival in hartje Boedapest staat synoniem voor broeierige temperaturen, zwetende lichamen en zonnebrillen all over the place. Wat heb je dan wel nodig als je op tien augustus je tent opzet op het Óbudai-eiland? BILL zocht het voor je uit en kwam met het volgende:

Een plan

Zeven dagen festival wil zeggen: bands. Heel véél bands. Om door de bomen het bos nog enigszins te zien, maak je op voorhand best een planning van welke groepen je zeker wil zien.

Tip: plan op ‘rustige’ momenten niets in. Slenter wat rond op het eiland en laat je verrassen door groepen die je niet op je lijstje had staan. Staan alvast genoteerd in onze shortlist: Foals, SBTRKT, Ella Eyre en het Belgische lohaus. Oh ja, naast bands zijn ook andere supercoole dingen te zien, zoals een circus. Zeker checken!

Zonnebrillen

Wat is een festival nu zonder een paar fancy zonnebrillen? Juist ja, maar op Sziget heb je ze echt wel nodig. Niet enkel om er goed uit te zien op je nieuwste Instagramfoto maar ook voor je eigen bescherming. Toch vergeten? Geen nood, kraampjes in ware boulevardstijl to the rescue.

Dafalgan

Nee het is niet zozeer voor de kater, wel voor een combinatie van dingen. Het is warm in Boedapest, Sziget Festival heeft dagelijks duizenden bezoekers en je hoort de muziek overal, zelfs als je in je tent ligt. Verwacht je dus aan een aanval op je lichaam en neem voor de zekerheid wat Dafalgan mee voor de kleine kwaaltjes. Beter voorkomen dan genezen, niet? En oké ja, Dafalgan kan natuurlijk ook altijd dienen tegen die fameuze festivalkater. 

Wat je zeker niet nodig hebt? Cash! Alle betalingen op Sziget werken via een elektronische kaart waar je geld via je je bankrekening kan opzetten. Dit jaar geen koffers met cash meezeulen, hoezee!

Sziget Festival vindt plaats van 10 tot 17 augustus. Voor een 7 day pass inclusief camping betaal je 249 euro. Voor de volledige line-up en tickets, hierzo!