BILL tipt: Humo's Rock Rally

Finale Humo's Rock Rally 2014 // AB

Dylan

Video’s voor BILL tipt: Humo's Rock Rally

Warhola - Reshape (Audioworkx Session)

Deze zondag bezet de belangrijkste muziekwedstrijd van het land de Brusselse AB: Humo's Rock Rally. Tien sterke groepen profileren zich en wagen hun kans om die begeerde podiumplaats te bereiken. BILL voorspelt de drie grootste kanshebbers (in willekeurige volgorde). 

1. Warhola

Een groep die ook meegaat op de moderne cadans van de alternative - electronic muziektrein, met het enige verschil dat ze niet de passagiers zijn, maar de machinisten. Gedreven met James Blake-invloeden en verrijkt met melancholische uithalen à la Poliça: de band heeft het allemaal. Doe daar dan nog eens de fantastische stem van zanger Oliver Symons bij en je krijgt een echte mélange irresistible. Laat je vooral zelf overtuigen met Reshape. Bij ons staat het alvast on repeat.

2. Byron Bay

Vier mannen onder leiding van Tom Verstappen die met een bewonderenswaardige drang naar authenticiteit doodeerlijke folk brengen. De perfecte meerstemmige harmonie die de groep karakteriseert hebben ze naar horen zeggen kunnen bereiken door zichzelf een jaar lang op te sluiten in een Tibetaans klooster in de bergen van Nepal. Urban myth of niet, het resultaat is verbluffend: God Only Knows.

3. Five Days

Ze omschrijven zichzelf als een groep die schaamteloos pop brengt, maar met een indie kantje. Gewapend met een innovatieve sound en twee microfoons maken ze kans om de competitie weg te spelen en het prijzengeld binnen te rijven. Pop is het favoriete nummer van de jury, maar voor ons is hun doorslaggevende nummer Jacks. De set die ze zullen spelen tijdens de finale? De enige manier om hier achter te komen is aanwezig te zijn deze zondag in de AB!

De finale van Humo's Rock Rally vindt plaats in de Ancienne Belgique op zondag 30 maart. Het event begint om 15u en eindigt om 21u. Tickets kan je nog verkrijgen via de site van de Ancienne Belgique.