Ciara: r&b-prinses met vederzachte stem

Ciara

Ciara

Armelle

Video’s voor Ciara: r&b-prinses met vederzachte stem

Ciara: R&B-prinses met vederzachte stem

Ciara, alias Cici, is eindelijk terug met een nieuwe plaat. Gemakkelijkheidshalve ook Ciara genaamd. De zangeres wordt voor onbekende redenen wat verwaarloosd. Aan talent nochtans geen gebrek. Haar vederzachte stem en haar killer moves verdienen meer aandacht.

Missy Elliot

De r&b-ster bleef al een aantal jaren afwezig in de hitlijsten. Haar laatste album Basic Instinct was sterk, maar evenaarde nooit het succes van haar twee eerste albums. Nummers zoals Ride en Work, samen met legendarische rapster Missy Elliot, waren nochtans sterk en erg geliefd door het publiek.

Wat blijkt er dan niet genoeg te zijn? Misschien lijdt ze simpelweg onder de concurrentie. De zangeres doet haar best om aan de top te blijven, maar kan niet tippen aan sommige van haar collega’s. Haar aartsrivale Rihanna doet het bijvoorbeeld veel beter, ondanks of misschien wel dankzij het controversiële gedrag van die laatste.

Ciara + Ciara 

Het is overduidelijk, de zangeres is tot over haar oren verliefd op stoere zanger/rapper Future. Liefde en feesten zijn zowat de centrale thema’s van dit album. De zangeres is gelukkig en wil dat met iedereen delen. Hoewel ze spreekt over een break-up in haar nieuwe single I’m Out is het eerder onduidelijk over wie ze het heeft. Ze vindt het wel een geldige reden om te vieren samen met haar girl Nicki Minaj.

Andere nummers die opvallen zijn Sophomore, Body Party, Keep on Lockin en Livin it up. Het vijfde album van Ciara is een potentiële knaller met verschillende superhitmogelijkheden. De vraag blijft eerder of het genoeg aandacht zal krijgen. De 90’s-sfeer van Body Party en DUI zullen zeker in de smaak vallen bij R&B-liefhebbers.

Haar stem doet soms denken aan overleden zangeres Aaliyah, eveneens bekend voor haar zachte stem en killer moves. We kunnen enkel fantaseren over hoe het zou klinken, moesten de twee ooit hebben samengewerkt. Maar nu moeten we het maar doen met twee keer zoveel Ciara. En dat klinkt leuk.