De geboren zondaar in J. Cole

Born Sinner

J. Cole

Armelle

Video’s voor De geboren zondaar in J. Cole

De geboren zondaar in J. Cole

His name is Cole. De amerikaanse rapper J. Cole, geboren in Frankfurt, is terug met een nieuwe plaat genaamd Born Sinner. Cole was de eerste artiest die tekende bij de platenmaatschappij van hiphopgenie Jay-Z. Hij vertegenwoordigt de kleuren van ROC NATION. Later volgden artiesten zoals Rihanna, Rita Ora en Willow Smith.

Zijn debuutplaat Cole World: The sideline story stond op nummer één in de Amerikaanse hiltijst Billboard 200 en verkocht meer dan 218.000 platen in de eerste week. Nummers zoals Work Out en Who Dat beklommen de hitlijsten in een minimum van tijd. Maar Can’t Get Enough samen met r&b-zanger Trey Songz bewees dat hij zijn plaats in de hiphop-industrie verdient heeft.

Jay-Z mag dan zijn mentor zijn, maar Cole haalt inspiratie bij andere artiesten. Zo is Graduation van Kanye West zijn lievelingsalbum. Uit diens song Work Out plan haalde hij inspiratie voor zijn eigen Work Out. Ook Nas, Drake en Tupac zijn voor hem modellen. In 2011 nam Drake hem mee op zijn wereldtournee en ook in België kon Cole zich voorstellen aan het publiek, een introductie die het publiek niet onbewogen liet. 

Geboren zondaar?

Een geboren zondaar, daar merken wij niet zoveel van. Cole mag dan af en toe hard uit de hoek komen, maar hij jaagt zeker geen schrik aan. Zijn lyrics zijn zorgvuldig geschreven en zijn verhalen zeer leuk om te horen. Hij vertelt over eigen ervaring en over hoe hij de wereld beleeft en dat is veel aangenamer dan verhalen over bitches en strippers.

Zijn meest opvallende nummers zijn Villuminati, Land of Snakes, Trouble, Rich Niggaz, Ain’t that some shit, Born sinner en Let Nas down. In dat laatste legt hij uit hoe de reactie van rapper Nas op zijn hit Can’t Get Enough hem had gekwetst. Nas vondt het nummer niet passen bij het vroegere werk van Cole. Maar na het uitbrengen van Born Sinner antwoorde Nas met een remix die Made Nas Proud heet, waarin hij verduidelijkt dat het gewoon zijn mening was, maar dat hij zeker zijn respect voor de rapper niet had verloren en dat hij blij was om een mentor te zijn.

Andere nummers die zeker niet genegeerd mogen worden zijn Power trip samen met r&b-zanger Miguel, Forbidden Fruit met collega Kendrick Lamar en Croocked Smile met legendarische meisjesgroep TLC. Een oprechte gozer die J. Cole, met een leuke flow en wat interessants om te vertellen.