Down-to-earth zonder hoogvliegers

Later... When The TV Turns To Static

Glasvegas

Lucas

Video’s voor Down-to-earth zonder hoogvliegers

Down to earth zonder hoogvliegers

Haal alle electro en special effects uit de vorige albums van Glasvegas en je krijgt Later...When The TV Turns To Static, het derde album van de band. Een down-to-earthplaat die wel erg diep gaat, soms te diep. Hou je van shoegaze, new wave en een beetje sixtiespop? Dan zit je bij Glasvegas goed.

De 10 tracks op het album kunnen we allemaal over dezelfde kam scheren. Het minimalistische op de eerste platen moet plaats maken voor iets hardere gitaren en een hogere portie drama en melancholie. Allemaal goed en wel, toch missen we de electro-invloeden zoals op Euphoria, Take My Hand. En waar is dat Schotse accent uit Daddy's Gone naartoe?

All I want is my baby overtuigd nog het meeste omdat het nummer toch even lijkt terug te gaan naar de oude formule. Choices maakt dan weer de juiste keuze door een piano in het nummer te introduceren.

Geen hoogvliegers

Dat Glasvegas met Later...When The TV Turns To Static een meer down to earth plaat wil maken is duidelijk. Ze nemen die down to earth soms wel erg letterlijk. Neon Bedroom werkt weinig inspirerend en is dan ook geen nummer als je een productieve dag wil hebben.

De eerste single van het album, If, kunnen we wel smaken, maar toch blijft het niet hangen. Less is more, maar te weinig is ook niet goed. Glasvegas breekt met hun derde plaat geen potten, maar soms mag het toch net iets meer zijn. Volgende keer beter jongens?