Een drum-'n-bass-skelet zonder al te veel vlees errond

Wall of Sound

Drumsound & Bassline Smith

Lucas Wuyts

Video’s voor Een drum-'n-bass-skelet zonder al te veel vlees errond

Een drum-'n-bass-skelet zonder al te veel vlees errond

Na iets meer dan twee jaar komt Drumsound & Bassline Smith met zijn debuut Wall of Sound. De 18 (!) tracks tellende plaat barst van de samenwerkingen met andere artiesten, maar weet op geen enkel moment te overtuigen. Te kritisch? Niet als je luistert naar wat onze Belgische drum-'n-basstrots Netsky weet voort te brengen op zijn albums.

Old skool hiphop

Wall of Sound is meer een (slechte) samenvatting van wat drum-'n-bass (d&b voor het gemak) te bieden heeft. Met Bam horen we old skool hiphop overgoten met een d&b-sausje en Atmosphere doet ons heel hard denken aan de Netsky-remix van SkreamAnticipate. Zou Sam Frank, die op zowel Atmosphere als Anticipate de zang voor zijn rekening neemt, er voor iets tussen zitten? 

Recycling 

Akkoord, nummers zoals Through The Night, Close en One in a million scoren in elke club of chirofuif door hun relatief simpele lyrics, maar deze nummers zijn wat overbodig aangezien ze allemaal in het verleden al zijn gereleased. Close is zelfs al twee jaar oud. Wat overblijft is niet meer dan een allegaartje tracks die nooit de verwachtingen inlossen. 

Wat Drumsound & Bassline Smith afleveren na twee jaar werk is een middelmatige cd zonder hoogtepunten, maar wel met enkele dieptepunten. The only way zou gemaakt kunnen zijn door elke producer en Pull it up selector is een saaie track die zelfs twintig jaar geleden niet gesmaakt zou worden toen Jungle zijn hoogdagen beleefde. Het album bestaat uit een d&b-skelet, maar het sappige vlees - dat we bijvoorbeeld bij chase & status en Netsky wel vinden - lijkt spoorloos verdwenen.