Fijne afwisseling op nieuwste The Antler King

Patterns

The Antler King

Wouter

Patterns

© The Antler King

The Antler King dat is: Esther Lybeert en Maarten Flamand, man en vrouw maar bovenal geniale muzikanten, dit blijkt uit hun nieuwste plaat Patterns. Op de eerste cd nam Maarten een minder prominente rol aan, deze keer sleurt hij alle deuren wagenwijd open en krijgt hij een veel belangrijkere rol op de cd. De samenwerking tussen de twee en producer Jan Chartain, zorgt voor een cd met veel dieptegang en afwisseling.

Catchy summer tune

Neem nu bijvoorbeeld de titeltrack Patterns, een behoorlijk donker nummer maar de samenwerking tussen de muzikanten en Esther creëert een speciale sfeer, die weinig anderen hen na doen. Dit nummer wordt opgevolgd door de meest catchy summer tune aller tijden. Gold Red Circles doet je even alle zorgen in de wereld vergeten, elke keer als ik het nummer hoor kunnen wij het alvast niet laten mee te klappen of te neuriën. Je wordt er instant vrolijk van!

Boeiende afwisseling

Chain of Memory Lane vat dan weer het herfstgevoel perfect samen. De plaat is echt een boeiende afwisseling tussen stijlen, genres en geheimen. Neem nu het nummer 14:48, een ongelofelijk dansbaar nummer waarbij de zang pas laat inzet. Het nummer is tevens een verwijzing naar het laatste nummer, waar er nog een verborgen nummer zit op exact 14 minuten en 48 seconden.

De cd vergt een luisterbeurt of twee voor je hem echt goed doorhebt. De nummers hebben veel diepte, iets dat pas echt duidelijk wordt na een paar keer te beluisteren. Door de afwisseling die de cd biedt zal hij echter nooit gaan vervelen. Het is echt een pareltje en wij zijn fan! Nu jij nog…