Mechanical Bull in vijf quotes

Mechanical Bull

Kings Of Leon

Lucas

Kings Of Leon - Wait For Me (Audio)

De familie Followill, bij de grote massa beter bekend als Kings Of Leon, heeft een nieuwe plaat uit. Mechanical Bull is de vijfde in rij. BILL zet vijf quotes samen die alvast een goede indruk geven van wat je kunt verwachten.

"I was running through the desert, I was looking for drugs"

Dat er problemen waren in het huishouden van Kings Of Leon is al langer bekend. Jammer genoeg vertalen deze problemen zich niet altijd in goede nummers. Rock City klinkt flauw en laat een slechte nasmaak na, zoals koffie uit een fastfoodrestaurant.

"But you rub me the right way"

Temple kunnen we plaatsen bij die reeks andere hits van de Kings. Net als Use Somebody, Sex On Fire en On Call is Temple een meezinger van formaat die uit menige festivalweide de wormen zal doen daveren. Festivalzomer 2014, je bent gewaarschuwd. 

"Wait for me, it's all better now"

Sorry jongens maar bij het horen van Wait for me zijn wij snel verder gegaan naar het volgende nummer. Hoe hard Caleb Followill ons ook smeekt om te wachten, het boeit gewoon niet.

"With a kiss as unclean as the words that you say"

Smerig, héél smerig! Supersoaker laat zien dat Kings Of Leon nog weet hoe het moet. Het nummer werd al voor de release van Mechanical Bull op YouTube gezet. Met een duidelijke knipoog naar Youth & Young Manhood en Aha Shake Heartbreak toont Kings Of Leon dat ze hun lange haren en dito baarden nog niet helemaal zijn kwijtgespeeld. 

"I know your A to Z"

Heerlijk om een nummer te horen waarbij het duidelijk is dat de band zich amuseert. Family Tree is misschien nog wel het leukste nummer om naar te luisteren op Mechanical Bull. Een funky gitaar en een refrein dat je doet denken aan een gospelkoor, meer heb je niet nodig om oprecht blij te worden!

Met Mechanical Bull brengt Kings Of Leon alweer een vijfde plaat uit. Coming Back Again en Comeback Story vatten het album nog best samen. Een volledig verhaal is het nog niet, hoogstens een hoofdstuk maar hé, een boek schrijven duurt dan ook lang.