Meezingers en de boogie-woogie

Right Thoughts, Right Words, Right Action

Franz Ferdinand

Lucas

Video’s voor Meezingers en de boogie-woogie

Meezingers en de boogie-woogie

Nadat Franz Ferdinand met Tonight: Franz Ferdinand een wat meer melancholische plaat afleverde zijn ze terug met een album. De vierde in rij ondertussen al. Met Right Thoughts, Right Words, Right Action grijpen ze terug naar de aloude basis formule van hun debuut Franz Ferdinand: simpele rocknummers met teksten die je zo snel mogelijk wil meebrullen op een festivalweide. 

Meezingers

Opener Right Action is nog geen 30 seconden ver of daar is de eerste zin al die luid zal gescandeerd worden, "Right thoughts, right wooooooords, right action!" Muziekliefhebbers die op zoek zijn naar poëtische uiteenzettingen zijn er bij Franz Ferdinand aan voor de moeite. Hoe simpeler de teksten, hoe beter moeten de Schotten gedacht hebben. En kunnen we ze ongelijk geven? Treason! Animals en Love Illumination rocken zoals je grootvader deed toen hij op een plaatselijk bal zijn beste beentje voorzette met de boogie-woogie. Evil Eye start met dreigende gitaren maar laat je al snel dansen alsof je leven ervan afhangt.

Right Notes, Right Words, Wrong Order

Voor menig muziekliefhebber die toch net iets dieper in de buidel wil tasten is er de deluxe editie van het vierde studio album. Naast de eigenlijke plaat bevat het een extra cd met Right Notes, Right Words, Wrong Order. Een live-cd opgenomen in de legendarische Konk Studios. Geen must have maar wel een leuke aanvulling. De cd bevat nieuw werk gecombineerd met ouder materiaal, al dan niet in een nieuw jasje gestoken. 

Met Right Thoughts, Right Words, Right Action levert Franz Ferdinand weer een oerdegelijk rockalbum af. Niet dat elke track even goed is en instant-festival materiaal maar als je The Universe Expanded even buiten beschouwing laat kan je niet anders dan besluiten dat dit album nog vele keren door je speakers zal knallen. En dat is maar goed ook!