Oerdegelijk Mintzkov-materiaal

Sky Hits Ground

Mintzkov

Lucas

Mintzkov - Word of Mouth

Bands lijken soms te verdwijnen van de muzikale radar, als ze dan plots terugkomen is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Ofwel staan ze er terug in volle glorie, ofwel zijn ze een (slap) aftreksel geworden van wat ze vroeger waren. Mintzkov behoort tot die eerste groep. Sky Hits Ground is oerdegelijk Mintzkov-materiaal, iets dat we te lang hebben moeten missen.

Triestige gitaren

Opener Slow Motion, Full Ahead brengt je terug naar dat typische Mintzkovgeluid ten tijde van 360°. Een stevige trap onder je kont die je meteen bij de les houdt. Dat Mintzkov bekend staat voor triestige gitaren hoor je nog het beste op Day One. Toch is deze plaat dynamischer. Weapons klinkt opvallend vrolijker dan wat we gewoon zijn. De stem van zanger Philip Bosschaerts komt echter het beste tot zijn recht in Word of Mouth. Dat de stemmen van Philip en bassiste Lies Lorquet zo goed samen passen wordt hier breed uitgesmeerd en doet je even wegdromen.

De laatste noten van titeltrack Sky Hits Ground doen ons in ieder geval al hunkeren naar meer, hopelijk hoeven we op de volgende cd niet opnieuw zo lang te wachten.