Pure rock-'n-roll met Das Pop

Brussels Tour

Julie

Drie muzikanten, drie café's, drie concerten. Dat alles driemaal gratis en dus één groot feest. Zo kunnen we de tweede editie van Brussels Tour samenvatten. Met Das Pop als band van dienst, is het intiatief ook dit jaar een schot in de roos.

19.50: Na een dik halfuur ongeduldig wachten, wordt het startschot eindelijk gegeven. Enthousiast worden de twee rode vintage bussen bestormd door de uitgelaten menigte. De eerste blikjes Vedett glijden naar binnen ter opwarming van de, nu nog, schorre kelen. De sfeer zit er alvast stevig in. Wij zakken af naar De Monk, waar Bent en band hun eerste performance zullen geven.

20.10: In één van Brussels gezelligste cafés staan we op de eerste rij te glunderen. De zaak zit afgeladen vol en de uitgelaten stemming liegt er niet om: Das Pop is hier een graag geziene gast. Een luid gejuich stijgt op. Das Pop zet de set krachtig in met een akoestische versie van de nagelnieuwe single The Game. Het spelplezier spat ervan af, het publiek gaat uit z’n dak. Wij zien dat het goed is.

Strike a pose

20.40: "Strike a pose." Dat hoeft Bent Van Looy geen twee keer te horen. Zoals het een goede frontman betaamt, poseert hij gewillig voor de lens van de menigte gretige fotografen. Ook voorziet hij z’n eigen merchandising goedkeurend van een krabbel en knipoogt even naar Sam De Bruyn in het publiek.

21.30: De broeierige hitte in La Maison du Peuple toont aan dat de belangstelling wederom erg groot is. In het gezelschap van enkele uitzinnige fans installeren we ons opnieuw op de frontlinie. Hier verrassen de jongens met een strakke, versterkte set. Het podium verandert in één muzikale speeltuin met veel ruimte voor improvisatie. Bent wisselt zijn nonchalante pianospel vlotjes af met een hitsige duodrumsessie. Het concert eindigt op z’n hoogtepunt. Beter hadden we niet durven dromen.

Enthousiast

22.10: Bezweet en dolgelukkig nestelen we terug in de bus voor het laatste ritje richting Café Belga in Elsene. De fans zijn enthousiaster dan ooit. Wanneer blijkt dat de bus de neiging heeft om elke tien seconden stil te vallen, klinkt er telkens luid applaus wanneer de chauffeur het ding weer aan de praat krijgt.

23.10: Café Belga heet ons welkom. We trachten onze lichaamstemperatuur te kalmeren met een frisse pint en wringen ons naar voren voor het derde en laatste concert. Met eenzelfde enthousiasme van zowel band als publiek, loodst de groep ons opnieuw doorheen een frisse, fel gesmaakte set. Dat nummers als You en The Game voor de derde keer de revue passeren, kan werkelijk niemand een moer schelen.