Vrouwelijk muziekgeweld

Album: Days Are Gone

Band: Haim

Lucas

Video’s voor Vrouwelijk muziekgeweld

HAIM - The Wire

Zeven jaar hebben de zussen Este, Danielle en Alana Haim erover gedaan om hun debuutalbum op te nemen. Een plaat die, in tegenstelling tot hun optredens, afgeborsteld en gepolijst is. Iets wat we niet meteen verwachten van Haim. 

Een groep die voor drie vierde uit oestrogeen bestaat is (jammer genoeg) eerder uitzondering dan regel. De drie zussen Haim en drummer Dash Hutton bewijzen dat de rockwereld niet alleen uit mannen hoeft te bestaan. 

Geslaagd debuut

Het eerste wat opvalt aan Days Are Gone is dat het album behoorlijk verschilt van de live-optredens. Niet omwille van de tracks op de plaat, maar wel om de energie die de plaat uitstraalt.

Haim lijkt soms wat gas terug te nemen. De nummers boeten hier niet aan kwaliteit in, Don't Save Me is nog steeds een instant meezinger en ook Forever kunnen wij wel smaken. Het is gewoon anders dan wat we van Haim gewoon zijn.

Uitschieter

Eén nummer dat eruit springt? Dat moet My Song 5 zijn. Gitaren met een vette knipoog naar Jack White, lichtelijk vervormde zang en ritmes die flirten met het elektronische Trap-genre, voor elk wat wils!

Haim levert een meer dan geslaagd debuut af en bewijst dat rock niet enkel voor mannen is. Wij hopen alleen dat hun volgende plaat niet pas in 2020 uitkomt.