Brussel represent op Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival

Girls in Hawaii - Daan - Great Mountain Fire - Triggerfinger - The Subs - ...

Inge Martens
  • Brussel
  • 14 tot 23 aug 2015
Google maps
location

Je moet niet per se naar Werchter of Kiewit trekken om jouw festivaloutfit uit de kast te halen. Brussel bevestigt zijn reputatie als festivalstad met Brussels Summer Festival. 

Een zalige mix van cultuur en muziek. Brussels Summer Festival biedt ook dit jaar weer een programma aan waar je geen 'neen' tegen kunt zeggen. Meer nog: deze 14e, vernieuwde editie geeft je een eclectische affiche die opperbest echoot in de Kunstberg en het Paleizenplein. Wij neusden al eens in de line-up en onderzochten de link met Brussel bij:

Daan

Het is niet velen gegeven, maar de vierletterige voornaam van Daan Stuyven is al voldoende om een belletje te doen rinkelen. Muzikaal vindt hij zichzelf regelmatig uit en inspiratie zoekt hij in zijn omgeving. Geboren in Leuven, verkast naar Antwerpen, zijn hart verloren aan Brussel. Of zoals hij het in een interview verwoordde: "Was Brussel een vrouw, ik zou er prompt een affaire mee beginnen."

Girls in Hawaii

Deze zeskoppige indierockband heeft roots in Wallonië, maar verovert ook zieltjes in Vlaanderen en Brussel. Zo wonnen ze in 2002 Studio Brussels demo's poll (De Nieuwe Lichting avant la lettre). Vorige zomer brachten ze een nieuwe EP Refuge uit, en na een woelige periode kruipen ze terug het podium op.

Great Mountain Fire

Synthpopsymfonieën die je in no time doen wegdromen naar sprookjesachtige oorden. Standplaats in Brussel, maar wel met een heel bijzondere repetitieruimte. De band had immers een eenjarige residentie in het Amerikaanse Theater. Een vruchtbare omgeving zo blijkt, want hun nieuwe plaat Sundogs is geboren en klaar om zich aan de wereld te tonen.

Brussels Summer Festival gaat door van 14 tot 23 augustus op het Paleizenplein en de Kunstberg. Meer info vind je hier.