7 Lokale Helden: wie je moet zien en waar je moet zijn

We serveren je toekomstige headliners op unieke locaties.

Yannick Vertommen
 

Alle begin is moeilijk. Getalenteerde muzikanten worstelen sowieso met de zoektocht naar een podium waar ze hun muziek kunnen delen. De turnzaal van het dorp zal je snel bereiken maar na het derde optreden zullen je mede-dorpelingen ook gewoon liever thuis blijven om Game of Thrones te bingen (konden we dat nu al maar).

Daarom is er morgen, 26 april, Lokale Helden over heel Vlaanderen. Onder deze naam lokt Poppunt lokaal talent uit de slaapkamer, doorgebroken artiesten terug naar hun roots en het grote publiek naar parels van locaties in de kleine gemeenten.

Moka Boka @ Ancienne Belgique (Brussel)

De Brusselse hiphopscene is ondertussen weer helemaal op de kaart gezet en lijkt wel een bodemloze put aan talent. Moka Boka is er eentje die nog niet veel mensen kennen maar wel al hard gaat online. Zijn Colors Show van ‘Sourire’ heeft al meer dan een half miljoen views op YouTube, een teken dat hij wereldwijd nauw in de gaten wordt gehouden door fijnproevers.

Mooneye @ Tanghe Interiors (Avelgem)

In de categorie vreemde concertlocaties, staat dit concert alvast hoog genoteerd. Donald Muylle gaat jaloers zijn op de marketingstunt van Tanghe Interiors in Avelgem. Het gaat lijken op een huiskamerconcert, maar met een showroom als decor is het dat absoluut niet. Speciaal, maar Mooneye - een van de winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel - zal het ongetwijfeld gezellig maken.

Galine @ The Manufactory (Gent)

#hetjaarvan absolute ontdekking Galine ging als een sneltrein. Ze werd artist in residence van Concertzaal De Kreun in...

Geplaatst door BILL op Donderdag 20 december 2018

Wij tipten haar nog als absolute ontdekking eind vorig jaar, maar het is nooit te laat om Galine te leren kennen. Samen met een driekoppige band brengt ze frisse electropop en dat doet ze deze keer in The Manufactory. Dat is een hip maar klein winkeltje, dus weer er snel bij.

Secret Sinners @ Mergelgrotten (Riemst)

 

In Riemst nemen ze underground talent wel heel letterlijk. In de Mergelgrotten zullen er heel wat lokale muzikanten verschijnen. Zoals Secret Sinners, een rockband met zo’n internationale sound dat ze van ons deze zomer nog op de festivals mogen verschijnen.

Ruby Grace @ Café Café (Hasselt)

 

Zonder twijfel het zweterigste concert zal dat van Ruby Grace worden. De Hasseltse zangeres gaat je bezweren met haar Winehouse-achtige hese stem en doet dat zonder twijfel in de meest modieuze outfit die je ooit gezien hebt. Alleen voor hippe vogels!

dirk. @ Jeugdhuis Kaddish (Schoten)

In 2016 won dirk. de bronzen medaille op de Humo’s Rock Rally. Wie weet ontdek je morgen de winnaar van volgend jaar want in het voorprogramma strijden drie bands voor een week studiotijd en professionele coaching. En dat allemaal in het pittoreske jeugdhuis van Schoten.

Te veel artiesten om op te noemen @ te veel cafés om op te noemen (Wetteren)

 

via GIPHY

Zijn kroegentochten een van je grootste passies maar voel je je schuldig dat je tussen al dat zuipen meestal weinig cultuur kan opsnuiven? Dan hebben de Wetterse cafés dé oplossing voor jou. Op zes verschillende locaties spelen zes lokale helden de pinten van de toog. Bekijk het hele parcours hieronder of blijf rustig plakken op je favoriete kruk.