Afscheid van Café Video

Vijf legendarische artiesten

Ooit in Café Video, deze zomer op de grote Belgische podia

Marie
  • Café Video
  • 19 mei 2018
Google maps
location

Op 19 mei is het zover: de allerallerallerlaatste nacht om te gaan dansen in Café Video in Gent, dat wist je al. De bar aan de Oude Beestenmarkt vergaarde nationale bekendheid dankzij hun muziekprogrammatie. Zowel jonge lokale bands als doorbrekend talent als straffe internationale namen stonden al op de planken in "de video". Wij selecteerden enkele van de meest opmerkelijke namen én bieden je de kans om ze deze zomer elders aan het werk te zien. 

1. Goose

17 augustus @ Pukkelpop

De voegen van Café Video zijn al lang te klein voor de Kortrijkse elektrorockers van Goose. Deze zomer staan op Pukkelpop, een podium van formaat. 

2. Raketkanon

20 juli @ Rock Herk

Optreden in de Video is een thuismatch voor de Gentse noiserockband Raketkanon. Ten tijde van hun prille begin was de live-sfeer al indrukwekkend, dus dat belooft voor op Rock Herk deze zomer. 

3. José Gonzalez

24 september @ Concertgebouw Brugge

De singer-songwriter José Gonzalez is zonder twijfel een van de grootste namen uit de geschiedenis van de Video, al beseften de uitbaters dat toen zelf nog niet. Hopelijk is zijn passage in Brugge in september even straf.

4. Nigel Godrich

3 juni @ Ancienne Belgique

Ook met Radiohead-producer Nigel Godrich wisten de mannen van de Video een topper te strikken. De geliefde producer staat in juni naast Thom Yorke, de frontman van Radiohead, aan de knoppen in de AB.  

5. Soulwax 

13 juli @ Dour

De gebroeders Dewaele zijn minstens even legendarisch in Gent als Café Video, en ze maken een belangrijk deel uit van het proces van de voorbije achttien jaren. In 2000 heetten ze nog The Flying Dewaele Brothers en mochten ze het café geopend verklaren, tegenwoordig zijn ze Soulwax en veroveren ze Dour.