Amatorski blijft groeien

Amatorski in CCHa

Amatorski

Frederick

Amatorski - How Are You // Live @ Panda Sessions

De concertreeks onder de naam Deleting Borders eindigt in het Cultureel Centrum van Hasselt. Het project werd opgezet om de grenzen met het publiek neer te halen. Op een website konden luisteraars interactief aan de slag met het nummer How Are You?

Volwassen band

Dit project vertaalt zich dus in een reeks concerten dat op dat elan doorgaat. De openingsact Astronaute boeit aanvankelijk eerder weinig, maar zet sterk door met haar laatste nummers.

Amatorski zelf speelt een verrassend strakke zet waarin ze niet eenmaal teruggrijpen naar hun debuut-ep. Dat wil dan ook zeggen: geen hitje Come Home en geen prachtig Same Stars We Shared. Spijtig? Misschien, maar ook getuigende van een steeds verdere groei naar volwassenheid van de band. Niet dat volwassen muziek een probleem voor de band is: de mix van (veel!) nieuw werk en quasi het gehele album TBC blinkt uit in tristesse en volwassen schoonheid. Iets waar veel populaire rockbandjes nog wat van kunnen leren.

Voorsmaakje

Hoe zit het dan eigenlijk met die live-vertaling van Deleting Borders? Daar zien we eigenlijk weinig van, behalve dat er tijdens het nummer dat je op de website kan vervormen afbeeldingen getoond worden die door de gebruikers zijn samengesteld. Niet ontzettend vernieuwend dus, maar als muziekliefhebber deert ons dat redelijk weinig.

Minpuntje is dat we doorheen de nieuwe nummers soms wat verloren geraakten. Goede nummers, dat wel, maar iets meer houvast had wel geholpen. De slotronde met een snedig How Are You? en heerlijk prachtig Never Told maakte dat dan weer goed. Niet het maximum dat uit het enorme potentieel van de band te halen valt, maar toch een boeiende avond en vooral een sterk voorsmaakje voor een nieuw album.