Benjamin Clementine legt de ziel bloot

Les Nuits: Benjamin Clementine

Benjamin Clementine

Robin Arnauts

Alleen Benjamin Clementine is te zien in de zaal: voor de rest is het pikdonker.

Les Nuits draaien al enkele dagen op torenhoog niveau. Benjamin Clementine toont in het Koninklijk Circus aan dat muziek meer kan zijn dan alleen melodie met een stem bovenop.

Benjamin Clementines eerste EP, Cornerstone, kwam uit in juni 2013. Deze nieuwe jonge artiest staat bekend om zijn vocaal talent, en om het charisma dat hij bij het publiek kan opwekken tijdens optredens. Opgegroeid in Londen, maar op 20-jarige leeftijd verhuisd naar Parijs, heeft Clementine al veel van de wereld gezien. Dat blijkt ook uit zijn muziek.

Duisternis

Totale duisternis en stilte overheersen bij het binnentreden van de zaal. Twee kleine lichtstralen schijnen geleidelijk aan op een podiumgrote piano, met een alien-achtige man erachter. Wanneer hij begint te spelen, krijgt het publiek kippenvel. Zijn teksten gaan door ieders hart, en zijn zware stem doet de betekenis plakken in ieders hart. 

Katharsis

Niemand is nog dezelfde wanneer we de zaal uitstappen. Liedjes met een diepe betekenis, zoals I Won’t Complain, laten een diepe indruk op het publiek achter.

BILL barometer in de zaal

Er wordt niet gepraat of bewogen. Iedereen is bang om zelfs maar te luid te ademen. Als er een gsm afgaat (en dat gebeurde helaas te vaak), is het alsof je moeder je wakker maakt net wanneer je je zoetste dromen droomt. 

Ik wil ook gaan kijken!

Op zondag 13 juli is Clementine te zien op Les Ardentes. Na het concert laat hij BILL nog weten dat hij hoopt ook dit najaar terug te komen naar België. Zijn mikpunten: Charleroi en Brugge.