BILL voorspelt #HRR16: Onze favorieten

Finale Humo's Rock Rally 2016

Julie

Video’s voor BILL voorspelt #HRR16: Onze favorieten

Maak kennis met Dirk., finalist in Humo's Rock Rally 2016

Google maps
location

Op 10 april is het weer zover, een nieuwe finale van een nieuwe Humo's Rock Rally. Als vanouds staan er tien beloftevolle jonge bands te trappelen in de coulisses, we kunnen het angstzweet tot hier ruiken. De voorgaande maanden hebben ze over heel Vlaanderen gebattled met maar één doel: een plek in de finale. Uit de 874 (!) inzendingen werden er amper 10 favorieten weerhouden. 

Het kaf is dus tijdens de voorrondes al van het koren gescheiden. Maar wie komt er in het rijtje te staan bij Noordkaap, The Van Jets en Steak Number Eight? De BILL-redactie heeft natuurlijk ook de oren gespitst en presenteert je een bescheiden pronostiek. Aanschouw - in willekeurige volgorde - onze drie grote kanshebbers. 

Dirk.

Deze prettiggestoorde rakkers hebben we al eens live gezien in Café Café, waar ze ons positief wisten te verrassen. Onder het motto 'iedereen is Dirk' maken ze sympathieke nummers met vettige gitaren die ons wel kunnen bekoren. Een band die je goesting geeft om zelf muziek te gaan maken met je beste maten.

 

Kasablanka

Een bassist die tevens ook frontman is - we zien het niet elke dag - maar het werkt wel! Funky baslijnen en catchy melodieën, wij worden er blij van. Windowshaker zit alvast in ons hoofd gebeiteld. Binnenkort op de radio, alsjeblieft? Beluister hier hun nummers.

 

Whispering Sons

Dit vijftal bezorgt ons een flashback naar de eighties. En nee niet naar het foute discotijdperk. Whispering Sons is duistere new wave in een verbazend jonge bezetting. New wave is officieel niet meer voor ouwe zakken, mind you. Hun EP is trouwens al verkrijgbaar - op vinyl, what else?

Breng je stem uit & win

Luister zelf naar de finalisten hierlangs en breng je stem uit voor de publieksprijs. 

In een nostalgische bui? Blik dan gerust even terug naar 2014: goud voor Warhola, zilver voor Nordmann en brons voor Five Days. Vooral van de winnaar Warhola hebben we veel gehoord, lees er hier meer over.