Flip Kowlier presents: Ertebrekers

Funky West-Vlaamse boysband

Concertenreeks

Stijn

Met Ertebrekers komt Flip Kowlier opnieuw met een nieuw muzikaal project op de proppen. Samen met Peter Lesage en Jeffrey Jefferson brengen ze een funky mix van soul en hiphop waardoor je jezelf onmiddelijk in de eighties waant.

Begin vorig jaar maakte Kowlier al bekend dat hij een nieuwe band had opgestart. Hij riep via Twitter op om suggesties voor een groepsnaam naar hem te sturen. Of de groepsnaam ook echt hieruit is voortgevloeid is niet bekend. Wel weten we dat "ertebrekers" een West-Vlaamse verbastering is van het Engelse heartbreakers, vast en zeker op het lijf geschreven van de drie groepsleden. 

Kowlier omschrijft Ertebrekers als "een boysband die West-Vlaamse funk & soul brengt". Lesage zit aan de toetsen, Kowlier beroert de bas en de gitaar. Jefferson neemt de zang voor zijn rekening maar - zoals het een echte boysband betaamd - laten ook de twee anderen hun stem gelden. 

Hun eerste single De Zji, waarin de liefde voor de stad Oostende en de Noordzee wordt bezongen, staat nog maar net online. Betoverende muziek gaat hand in hand met zeemzoet West-Vlaams. Ook Maaike Cafmeyer tekent present. Een nummer om bij weg te dromen!

Ertebrekers speelt try-outs overal ten velde in februari. Op zaterdag 23/3 staan ze in de AB in Brussel samen met Brihang en op 28/4 tijdens VOLTA in Roeselare. Check alle data op hun facebookpagina