Het kot te klein met Cut Copy

AB & Beursschouwburg doen het samen

Cut Copy

Debbie

Cut Copy - Free Your Mind (Official Video)

De AB Box, de Rotonde van Botanique, het Koninklijk Circus,... het wemelt van de gezellige concertzalen in Brussel, maar laten we er eentje niet langer over het hoofd zien.

Wie de beklimming naar de top van de Beursschouwburg er levend van afbrengt, kan voortaan nog een akoestisch paradijs aan het lijstje toevoegen. Onder de nok van de cultuurtempel bevindt zich een concertzaal met de uitstraling van een professioneel aandoend jeugdhuis, vogelperspectief over centrum Brussel inbegrepen.

AB + Beursschouwburg = Cut Copy

Op een wat gure vrijdagavond richting Brussel snorren, dat doe je niet voor de minste. Maandelijks nodigen AB en Beursschouwburg samen een groep of artiest uit die al eens uit de band durft te springen. Cut Copy's laatste telg Free Your Mind kampeert al weken bovenin onze Last.fm-topcharts. Degelijke deuntjes from down under die al eens worden omschreven als "Eurodance op niveau", "de summer of love vertaald naar hedendaagse electronica", "synth disco", het kan allemaal.

Anyway, wie de band even checkt, ontdekt al snel dat het hier om meer draait dan enkel muziek. Een geknipte invité dus binnen dit samenwerkingsverband tussen Beursschouwburg en AB.

Exclusief bont allegaartje

De Zilveren Zaal van de schouwburg is niet bepaald de grootste. De massa stakkers die op tal van social media nog om een ticket schreeuwden, geven dit event dan ook een exclusief tintje, we like. Daarnaast zorgt de kleine zolder voor een unieke sfeer. We hebben zelden van bij de eerste noten zo’n bont allegaartje volk compleet uit de bol zien gaan. De man met de grijze baard, de houterige nerds aan de zijkant, de losgeslagen groupies op de voorste rijen: allen presenteren ze de Aussies op geheel eigen wijze hun beste moves op In Memory Capsule, Meet Me In A House Of Love en het bescheiden hitje We Are The Explorers.

Dat het beperkte aantal tickets dankzij de spotprijs naar de juiste schare fans is gegaan, maakt ons minstens even gelukkig als het aanhoren van een loeiende, clubcircuit-waardige versie van Lights & Music.

Tijdens een kleine technische storing verzoekt de groep ons om even een pintje te gaan pakken, wat de amicale sfeer tijdens het gehele concert typeert. Eén keer wordt een nummer ook eenvoudigweg opnieuw ingezet: nobody cares. Dit is de eerste albumvoorstelling van hun Europese tour. Dat het samenspel niet altijd aandoet als een gerodeerde machine vinden wij in dit geval alleen maar charmant, net als de verdere concertprogrammatie van de Beurschouwburg trouwens.

Bekijk hier even de kalender en begin alvast te trainen met trappen lopen.