Lentevibes in het Depot

Noémie Wolfs - GLINTS - Tourist LeMC

Leuven

Pieter

Begrijp ons niet verkeerd: wij kijken wel degelijk uit naar de zomer. Maar vooral de gingers op de redactie zijn als de dood voor de meedogenloze UV-stralen die het warmste seizoen met zich meebrengt. Gelukkig blijkt Het Depot de ideale schuilplaats voor de verzengende zon. Drie topconcerten in de Leuvense schaduw.

12/5: Noémie Wolfs + Portland 

Noémie Wolfs heeft niet stilgezeten, sinds Alex Callier nog maar eens een zangers haar C4 overhandigde. Pendelend tussen Antwerpen en Londen schudde ze de vloek van Hooverphonic van zich af, met als orgelpunt haar eerste soloalbum Burning. De drummer van Lily Allen en de basist van Balthazar (Simon Casier) roerden wel mee in de potten, maar het is toch vooral Noémie zelf die als meesterchef naar voren treedt. Op 12 mei kan je komen proeven: is Burning het recept dat van haar de Nigella Lawson van de pop maakt?   

Het Hasseltse Portland - pas nog bij de laatste tien van Humo's Rock Rally - komt het voorprogramma inrichten. Lees hier wat zij ons eerder te vertellen hadden. 

24/5: GLINTS 

Jan Lemmens knutselt onder zijn alias GLINTS met snippers hip hop, elektronica en poëtische pop. De Belg met Britse voorouders koppelt weelderige zinnen aan oprechte klanken, gesteund door het knoppenwerk van VUURWERK (Jergan Callebaut). Eerder speelde hij al publieksopwarmer bij datzelfde VUURWERK en in de aftershow van Jamie XX. Nu komt hij dus naar Leuven, om gratis en voor niets achter de toog van Het Depot Café te staan. 

28/7: Tourist LeMC 

M-idzomer 2016 opent met een klepper van formaat, namelijk met de Antwerpse hiphoprevelatie Tourist LeMC. Voor de gelegenheid brengt Johannes Faes zijn nieuwe plaat En Route mee naar de binnentuin van museum M. Later op de zomer trekt hij nog door naar Dranouter en Suikerrock, om af te sluiten met een groot concert in de Lotto Arena

Opgelet: M-idzomer blijft niet binnen de muren van Het Depot. Check hier de volledige affiche.