Macklemore & Ryan Lewis in vier hoogtepunten

Live @ Vorst Nationaal

Macklemore & Ryan Lewis

Armelle

Macklemore & Ryan Lewis spelen voor een uitzinnig publiek in Vorst Nationaal. Dat de ballonen op het einde van de set weigeren van het plafond te vallen, doet er nog weinig toe. De show in vier hoogtepunten:

1. Emotionele bekentenis

Ben Haggerty alias Macklemore vertelt over zijn strijd tegen drugs en alcohol. Hoe hij ervan overtuigd was drugs nodig te hebben om creatief te zijn. In 2008 ging hij uiteindelijk naar een ontwenningskliniek om zijn leven te beteren (met succes!). Hij volgt met een toepasselijke sterke a capella-intro van het nummer Starting Over.

2. "Belgians are so stylish"

De slimmerik die in een bontjas naar het optreden kwam, zal het geweten hebben. Macklemore laat de jas van de opvallende toeschouwer door het publiek naar hem toe dragen onder de woorden "You Belgians are so stylish" en leent het exemplaar om megasucces Thrift Shop te brengen. 

3. Van single tot anthem

Een apotheose wordt veroorzaakt bij de eerste noten van Can’t Hold Us, dat sinds de relase een echt anthem is geworden. Het gegil van het publiek overstemt haast het nummer. Zeker het sterkste nummer van de avond. Ook als het een tweede keer gespeeld wordt.

4. I love Belgium

Misschien een beetje cliché, maar als de rapper beweert dat het Belgisch publiek zijn lievelingspubliek is in de wereld, gaat de zaal uit zijn dak. "I want to be able to look Snoop Dogg in the eye and tell him that you guys are the best" voegt hij eraan toe. Als Macklemore en Snoop Dogg elkaar ontmoeten hebben ze het dus blijkbaar over ons.