Muziek voor elke gemoedstoestand

Les Nuits Botanique

Evelien Pieter

Video’s voor Muziek voor elke gemoedstoestand

Soldier's Heart - New Housie

Les Nuits Botanique zijn al over halfweg, maar draait nog steeds op volle toeren. Deze keer sloegen we onze tent op in de Rotonde voor bijdrages van Soldier's Heart en Arthur Beatrice. 

Soldier’s Heart

Hadden de leden van Soldier’s Heart mieren in hun broek of waren ze een spontane auditie aan het doen voor So You Think You Can Dance? Wat het ook zijn moge, het is verdomd aanstekelijk. Zo aanstekelijk dat er ergens halverwege het concert een spontane flashmob ontstaat. Podiumpresence genoeg dus, maar ook muzikaal zat het allemaal strak in het pak. De winnaars van de Nieuwe Lichting 2013 worden stilaan volwassen!

>> 27 juni – Togenblik Beveren,  19 juli  op Woosha! Festival Oostende

Arthur Beatrice

Arthur Beatrice komt zoals zoveel goeds overgewaaid uit Londen en zijn dankzij de goede mond-aan-mondreclame langzaam maar zeker naam en faam aan het maken in binnen-en buitenland.

De muziek doet denken aan een wat dansbare Anthony and the Johnsons en het publiek zat duidelijk in een tweestrijd: dansen op de groovy tunes of aandachtig luisteren naar de heerlijke stem van Ella Girardot. Gelukkig hielp de leading lady herself een handje en beval na een drietal nummers iedereen om toch maar plaats te nemen voor het podium om een danske te komen placeren

Hopelijk heeft Arthur Beatrice goed opgelet tijdens Soldier’s Heart. Dan hebben ze kunnen zien wat te doen als je niet wil overkomen als de perfecte schoondochter. Een beetje meer rock-'n-roll mocht wel. Na een uurtje keert de band alweer huiswaarts en tegen alle moderne concertregels in was er zelfs geen encore. Maar wat kan je doen als je volledige oevre op een klein uurtje volledig uitgeput is? 

>> Voorlopig niet meteen terug te zien in België

Hercules & Love Affair

Zo'n korte set heeft natuurlijk ook zijn voordelen en zo pikken we ook nog even Hercules & Love Affair mee, waar het lijkt alsof de Belgian Pride voor de tweede keer in minder dan een week is losgebarsten (ook Vijf-huisstylist Jani Kazaltzis werd gespot in het publiek).

Gender, identiteit, geaardheid: Wie zei dat moeilijke thema's niet al dansend aangesneden kunnen worden? Dj Andy Butler en de zijnen weten hoe een publiek op te zwepen. Dat nieuwe Gentse zanger Gustaph hier in België een thuismatch speelt, maakt het feestje alleen completer. Enkel de stortregenbui aan het einde van het concert weet de stomende massa toch nog wat af te koelen. 

>> Op 18 juli te zien op Dour Festival.