Muzikale kroegentocht met Stoemp!

Stoemp! Brusselse caféconcerten

Poppunt

Shauni

De Stoemp! Brusselse caféconcerten zijn terug. | © Stoemp!

De Brusselse caféconcerten van Stoemp! zijn terug. Vanaf 10 september is het weer frisse pintjes en een reeks nieuwe gratis concerten geblazen in enkele authentieke Brusselse cafés.

Stoemp! On Tour

Gene gewone, maar wel ne hele fijne. Stoemp! On Tour is een kruisbestuiving tussen Brussel en Antwerpen. Poppunt en muziekcentrum TRIX laten een jonge Brusselse muzikant de cafés rondtoeren met jong Antwerps talent. Brusselaar van dienst is Stefan Dixon, een talent met Zuid-Afrikaanse roots. Met Antwerpenaar Willem Ardui aan zijn zijde trekken de muzikanten op 14 september naar Café Cabron in Antwerpen en op 4 oktober naar de Bonnefooi in Brussel.

Verrassende samenwerkingen

Een eerste opvallende combo vinden we meteen op de eerste avond. Op 10 september ruilt het Nationaal orkest van België de statige BOZAR in voor 't Goudblommeke in Papier en worden ze vergezeld door de Gentse indiepop van Ides Moon

Op 5 oktober zorgen Stoemp!, Odisee Hogeschool en KUL Campus Brussel  voor een topfeestje om het academiejaar mee in te zetten. Op het programma: de dansbare electropop van Soldier’s Heart vergezeld door de beats van de Odisee DJ’s

Een goeie portie muziek

Tijdens Stoemp! vinden er ook simpelweg fijne concerten van fijne bands plaats. Op 11 oktober mogen we in Le Coq een straffe set van Krankland verwachten. Krankland is het nieuwste project van Thomas Werbrouck, ons welbekend van Little Trouble Kids. Hotter dan hotter tegenwoordig is Fence. De Limburgse band legde dit jaar alweer een ijzersterk album in de winkelrekken. Ze blazen overigens 21 kaarsjes uit, en dat vieren ze op 19 oktober in de Kafka met uiterst dansbare plaatjes.

 

Wat er nog op het programma staat? Alle concerten, deelnemende cafés en info vind je op www.stoemplive.be.