Nie voe kinders, wel voor liefhebbers

Niets doen is geen optie

Het Zesde Metaal

Heike

Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) - Ip Min Knieën

© Bram Bostyn

Het Zesde Metaal zit niet stil en daar zijn we heel blij om. Met hun uitverkochte theatertour Niets doen is geen optie stellen ze je hun album Nie voe kinders voor.

Wannes Cappelle geeft je kippenvel met zijn spitsvondige teksten, sappig West-Vlaams en aanstekelijke melodieën. Voor de trouwe Bevergem-kijkers is hij beter gekend als "Wantje". Waar hij in de laatste aflevering wat ruiger is, is hij op zijn nieuwe plaat juist wat kalmer.

Yevgueni mag de band als concullega verwelkomen sinds de massale aandacht voor single Ploegsteert. De emotie rond het overlijden van wielrenner Frank Vandenbroucke werd in dit liedje prachtig verwoord en zorgde voor menige krop in de keel.

Welgemikte woorden

Ondertussen is de groep drie albums verder en dat merk je. Het laatste album is een mooie combinatie van het beste uit de twee vorige. Er is wat geborsteld aan het dialect waardoor Wannes' welgemikte woorden nog meer effect hebben. Ook de samenwerking met producer Jo Francken (Dez Mona, Triggerfinger) levert meer variatie op.

De single Dag zonder schoenen is ondertussen uitgebracht, maar ook het wondermooie Ip min knieën blijft het (her)beluisteren waard. Bovendien blijven de liedjes, door de intieme aanpak van de theatertour, extra lang in je vel zitten.

De theatertour Niets doen is geen optie loopt nog tot 23 december en passeert onder andere langs Vooruit, Gent (29/11), C-Mine, Genk (16/12), AB, Brussel (20/12) en De Roma, Borgerhout (23/12). Alle info vind je hier.