Nine Inch Nails gaat voor een knock-out in Antwerpen

Live @ Lotto Arena

Band: Nine Inch Nails

Yannick Drossaert

Nine Inch Nails: live

  • Lotto Arena
  • 28 mei 2014
Google maps
location

Woensdag treedt de Amerikaanse industrial rockband Nine Inch Nails op in de Antwerpse Lotto Arena. Met een fantastische lichtshow en visuals die je omver blazen zal het dak er niet enkel muzikaal afgaan.

Met een nieuwe plaat onder de arm, die de naam Hesitation Marks kreeg, kijkt de band van Trent Reznor weer vooruit. Het afscheid uit 2009 duurde gelukkig niet lang voor één van ’s werelds grootste industrial bands, die met albums als Pretty Hate Machine (1989) The Downward Spiral (1994) en With Teeth (2005) de muziekwereld wakker schudde. Maar liefst 13 keer werd de band al genomineerd voor een Grammy Award, tweemaal werd de prijs ook verzilverd.

 

Donkere emoties en een muzikaal hoogstandje

De intense en meeslepende muziek wordt gekenmerkt  door emoties die zich meester maakten van Reznor in de donkerste dagen van zijn leven zoals wraak, verdriet, woede, wanhoop en radeloosheid. De band heeft een uitmuntende live-reputatie met een frontman die zich telkens voor 300% geeft.

Dat zal woensdag ook zo zijn in de Lotto Arena waar de Europese tour van de band een halte heeft voorzien. Vorige zomer waren Trent en co ook al te gast op Pukkelpop, net onder headliner Eminem.

Ze hebben de gewoonte elke avond een andere setlist te gebruiken, het belooft dus een meeslepende, wilde en bovenal muzikaal hoogstaande avond te worden.

Nine Inch Nails, Lotto Arena, 28 mei om 20u. Tickets zijn hier nog verkrijgbaar.