Nog een gaatje vrij in je concertagenda?

Tips voor soul-, r&b- en rapliefhebbers

Deze concerten in de agenda van BILL-reporter Zoë

Zoë
  • 03 tot 30 maa 2017

Muziek tot eind maart. BILL-reporter Zoë tipt jouw muziekavonden vol.

Akua Naru

3/03 @ VK concerts

Een gevestigde waarde in de hiphopscene: Akua Naru. Akua durft soms wel eens artiesten te samplen in haar muziek, zoals Nina Simone in Nag Champa Gold. Door haar unieke stijl is ze echter allesbehalve te vergelijken met andere artiesten. Haar jazzachtige rap maakt van haar een ijzersterke artiest. Wat haar typeert zijn haar politiek geladen teksten die meerdere lagen en diepere betekenissen bevatten en praktisch poëzie genoemd kunnen worden. Ze brengt die dan nog eens met ontzettend inlevingsvermogen en gevoel, waardoor ze je volledig meezuigt in haar eigen wereld. In haar Live & Aflame-sessies laat ze zien wat een enorme liveperformances ze kan neerzetten.

Haar concert in de Brusselse VK concerts is helaas hopeloos uitverkocht, maar als er érgens een concert is waarvoor je extra je best doet om toch nog tickets te kunnen bemachtigen, laat het dan dit zijn.

Sampha

12/03 @ Ancienne Belgique

En de prijs van het beste debuutalbum ooit gaat naar… Sampha. Enfin, toch een parel van een album alleszins. Hij bracht het uit op 3 februari 2017, maar heeft net als Izzy Bizu wel al wat podiumervaring achter de rug. Hij werd vierde voor BBC’s sound of 2014 en heeft onder andere al samengewerkt met Drake, aan nummers als Too Much en The Notion. Maar Drake is lang niet de enige: Sampha collaboreerde ook al met SBTRKT, Solange, Kanye West en Jessie Ware.

Dat zijn debuut zo’n voltreffer zou zijn, was niet onverwacht, want wie de nummers Blood on Me of Timmy’s Prayer al kende kon wel al raden wat er hen te wachten stond. Met zijn unieke stem zal hij je op 12 maart zeker en vast omver blazen.

Oddisee

26/03 @ Ancienne Belgique

Oddisee is een rapper van Soedanees-Amerikaanse afkomst en heeft een zeer sterke livereputatie. Hij bracht zijn debuutalbum uit in 2006 en sindsdien overtreft elk nieuw album het vorige. Het is dus ook uitkijken naar zijn volgende plaat The Iceberg, die uitkomt om 24 februari 2017.

In de Ancienne Belgique zal hij er staan samen met de jazzgroep Good Compny. Dat én het feit dat zijn teksten gaan over ongelijkheid en het leven in de stad in plaats van geld en drugs, maakt dat Oddisee zich volledig onderscheidt van de doorsnee hiphop. 

Coely 

30/03 @ Ancienne Belgique

En ten slotte the queen of Belgian hiphop Coely. Haar doorbraak dateert al van 2012 met het topnummer Ain’t Chasing Pavements waarna ze haar eerste EP Raah the Soulful Yeah in 2013 op ons losliet. Nadat het een tijdje windstil is geweest rond haar is Coely weer helemaal terug. We mochten al genieten van haar single Don’t Care samen met DVTCH NORRIS en sinds kort ook Wake Up Call.

Haar langverwachte album Different Waters komt uit op 17 maart 2017, dat ze dan ook officieel komt voorstellen in de AB op 30 maart. De Antwerpse combineert perfect soul en r&b met steengoede rap. Het is duidelijk dat ze onderweg is naar de top.