Ontdek jong Belgisch talent vanop de eerste rij op Westtalent

Westtalent 2017

Kortrijk - Brugge - Diksmuide - Leffinge

Elice
Google maps
location

Dat we bij BILL fan zijn van Belgische bands is al lang geen geheim meer. Voor wie er, net als ons, van houdt om muzikaal talent van eigen bodem op heel jonge leeftijd te ontdekken, is er de komende maand één adres: West-Vlaanderen. Daar komt Westtalent er terug aan. 

Westtalent wat?

Westtalent is een West-Vlaams muziekconcours dat een podium en kansen wil bieden aan jonge bands. "Aje talent et ton moeje muziek maakn en aje muziek makt ton èje talent" is het motto en daar staan wij nu eens volledig achter. 

De winnaars krijgen niet alleen erkenning van hun talent. Ze maken ook kans op cash-ondersteuning, optredens, coaching door een muziekclub en opnametijd in een professionele studio. Kortom de droom van iedere jonge muzikant als je het ons vraagt.

Om aan te tonen dat Westtalent niet zomaar een muziekwedstrijd is, dit zijn maar enkele Belgische bands voor wie het hier allemaal begon: SX, Steak Number Eight, Balthazar en The Glücks.

Westtalent hoe?

Tijdens de voorrondes geven telkens zes jonge wolven het beste van zichzelf om uiteindelijk te kunnen doorstromen naar de finale, die dit jaar plaats zal vinden op 18 november in de De Kreun van Kortrijk. De voorrondes gaan door in vier verschillende West-Vlaamse steden: Kortrijk, Brugge, Diksmuide en Leffinge.

Op 7 oktober in De Kreun (Kortrijk) treden de eerste zes jonge bands/muzikanten op voor een vierkoppige jury met niemand minder dan Kirsten Lemaire (Stubru), Bert Moerman (programmator/organisator Trix en Boomtown), Wouter Vanmeenen (organisator/programmator Leffingeleuren en De Zwerver) en Bram Vermeersch (Melkrock en rifraf).  

Waarom jij erbij moet zijn? 

Wel, je kan er ongelofelijk sterk talent van eigen bodem ontdekken. Daarnaast zijn de voorrondes volledig gratis. Plus, je krijgt niet één band, maar bij iedere voorronde maar liefst zes bands/muzikanten te zien en wanneer de winnaars later groot zijn, kan jij zeggen dat je erbij was vanaf het prille begin. Niet van West-Vlaanderen? België is niet zo groot dus laat Westtalent de uitgelegen kans zijn om een dag het mooie platteland van de West-Vlaamse boerenvlaktes te komen verkennen. Of volg alles via het wereldweide web.

 

BILL's favorieten in Kortrijk

Wij zullen er alvast bij zijn op de eerste voorronde in Kortrijk. Jij hopelijk ook (hadden we al gezegd dat het gratis is)? Check hier alvast onze drie favorieten uit de line-up:

Flo

Page Down

Major

De Westtalent-voorrondes vinden plaats op 7 oktober in Kortrijk, 14 oktober in Brugge21 oktober in Diksmuide en 28 oktober in Leffinge. De genomineerden per voorronde kan je terugvinden op de facebookpagina’s van de evenementen.