Sold out: BANKS.

BANKS in de Botanique, volledig uitverkocht. Maar waarom?

Julie

Foto’s voor Sold out: BANKS.

Deze zomer nog aan het werk op Cactusfestival

Google maps
location

BANKS staat 10 november opnieuw in de Botanique, deze keer volledig uitverkocht. Exact één jaar geleden stond ze nog te beven voor haar eerste show op Belgische bodem in de Rotonde. BILL was er vorig jaar ook bij en vertelt nu alles over het succes van BANKS. 

De Amerikaanse begon 2 jaar geleden aan haar prille carrière. De toen nog onbekende Jillian Banks begon met het schrijven van songs in haar slaapkamer. In 2013 werd ze al opgemerkt door de vroege vogels maar in 2014 ging de bal pas echt aan het rollen. 

BBC sound of 2014

Elk jaar maakt BBC een lijstje met beloftevolle acts van het komende jaar. Zo maakte ook BANKS het in die befaamde longlist. En we kunnen nu al zeggen dat BBC er boenk op zat voor 2014, zo stonden ook FKA Twigs, Jungle, Royal Blood, Sam Smith en George Ezra in het lijstje. (Tevens ook de grote favorieten op de BILL-redactie.)

Friends with benefits

Het succes van BANKS is ook mede te danken aan haar bekende vriendjes. Zo dook ze met Sohn, Totally Enormous Extinct Dinosaurs en Lil Silva de studio in. Zij hebben gewerkt aan de sound op haar debuut album Goddess. Een sound die het best omschreven wordt als duistere r&b met een snuif triphop. Ook haar tournee als support act van The Weeknd in 2013 heeft haar op de kaart gezet.

Zing, zing nachtegaal

Hoewel haar stem vaak zwaar bewerkt wordt in haar songs kan ze weldegelijk ècht zingen. Ook tijdens haar shows maakt ze steevast tijd voor een akoestisch nummer. Voor diegene die het niet geloven, zie hier haar NPR Music Tiny Desk sessie:

 

Call me maybe

Ook al ligt de hele wereld aan haar voeten, BANKS blijft het liefst down to earth. Zo staat op haar Facebook haar nummer om haar te contacteren. Ze zegt niet bezig te zijn met social media dus ze verkiest een ouderwets belletje of sms'je. Ook al is haar schare fans met duizenden gestegen, ze blijft gewoon zichzelf.

Style goddess

Ze is niet alleen leuk om naar te luisteren maar ook om naar te kijken. Ze houdt zich nog altijd bij: all black everything. Alsof ze recht uit het recentste nummer van Vogue is gewandeld. Geen wonder dat ze door verschillende merken aangeklampt wordt om model te zijn. 

Ook haar merchandise is even hip als haarzelf en wij lopen er maar al te graag in rond. 

Voilà. Reden genoeg om volgende keer wél op tijd een ticket te kopen, tot dan!