Waarom The War on Drugs op Les Nuits volledig uitverkocht is

Les Nuits Botanique

The War On Drugs

Evelien

Foto’s voor Waarom The War on Drugs op Les Nuits volledig uitverkocht is

Adam Granduciel, zanger van The War on Drugs

Het concert van The War on Drugs in de Botanique op 25 mei is al maanden hopeloos uitverkocht en hun laatste nieuwe plaat Lost in the dream staat gegarandeerd nu al op menig eindejaarslijstjes ergens in de bovenste regionen te pronken. Waarom precies? Wij proberen het uit te leggen. 

De prijs van meest onvermijdelijke band van 2014 kan nu al naar The War on Drugs gaan. Het is zowat de meest gehoorde bandnaam van de afgelopen maanden, meestal gevolgd door 5 sterren en een lovende recensie. Niet geheeld onterecht.  

Lichtjes geniaal

Met Slave Ambient stak de band voor de eerste keer z’n neus aan het venster. Het album uit 2011 zorgde voor de eerste echte buzz. Die buzz die er nu voor zorgde dat er vol spanning utigekeken werd naar de opvolger, Lost in the Dream dus. Nog voor het album goed en wel uit was zorgde single Red Eyes al voor extra gespitste oortjes. En toegegeven, het album is lichtjes geniaal te noemen. 

Zoals elke goede plaat staan ook hier immens verdriet en een gevoel van isolatie aan de basis en werd in heuse Bon Iver-esque stijl  opgenomen en laat een nevel van mysterie over de zanger neerdalen.  In tegenstelling tot Justin Vernon was Adam Granduciel geen nobele onbekende. Granduciel speelde jarenlang bij de band van stadsgenoot Kurt Vile

Waar kan ik The War on Drugs wel nog zien? 

Wie nu ze nu dus nog snel even wil aan het werk wil zien is er aan voor de moeite. Voor hun passage op Les Nuits Botanique is al maanden geen enkel ticket meer te verkrijgen. Op 15 augustus spelen ze op Pukkelpop, maar ook voor die dag zijn alle tickets al de deur uit. Leuk extraatje: op diezelfde dag staat ook Kurt Vile geprogrammeerd, kunnen we bij een van beide concerten een special appearance verwachten? 

Gelukkig hebben ze ondertussen al een nieuw concert op Belgische bodem vastgelegd: op 2 november strijken ze neer in de AB. Daarvoor zijn er gelukkig wel nog steeds tickets te verkrijgen. Wie zo lang niet kan wachten en niet vies is van een roadtripje kan ook afzakken naar Best Kept Secret Festival op 21 juni.