Wat staat er op de concertkalender van reporter Julie?

Muziek van Belgische bodem

Julie

De komende maanden staan alweer een hoop geweldige concerten op de agenda. Zie je de bomen door het bos niet meer? Volg BILL-reporter Julie en wijd je concertagenda aan muzikale helden van eigen bodem. Haar favorieten: 

8/10 - Jacle Bow & Coely

Waar? Play Festival 2016, Muziekodroom Hasselt

Die heerlijke gitaar van Jacle Bow met de zwoele authentieke stem van zanger Jonas Bastijns maken me volledig wild bij hun hit Rightless. Toen ik hen voor het eerst hoorde, wist ik meteen dat ik deze band live moést zien.

Coely is nog zo’n toptalent. Haar doorbraak maakte ze al vier jaar geleden met het nummer Ain’t Chasing Pavements en nu scoort ze op de radio met Don’t Care. Een potje rap kan me altijd wel smaken, zeker van een girlpower-figuur als Coely. 

 

15/10 - Equal Idiots

Waar? De Bogaard, Geel

De overwinning bij De Nieuwe Lichting 2016 van Studio Brussel was voor Equal Idiots meer dan verdiend. Hun muziek is goed zot, maar toch gecontroleerd. De showverkopers stralen plezier uit en dat zie je ook in het publiek. En wat mij zo zot maakt… de stevige gitaar die in hun nummers weerklinkt!

Pssst, de twee zijn volop bezig met nieuwe creaties.

 

4/11 - Warhola 

Waar? Ancienne Belgique, Brussel

Op mijn verjaardag kreeg ik een telefoontje van een vriendin met megaleuk nieuws. Als cadeau gaf ze me een ticket om samen naar het concert van Warhola te gaan. Ik zag hen voor het eerst met haar op Pukkelpop dit jaar. Hun electropopnummers werken als een natuurlijke drug. Ze laten je zweven op hun melancholische melodieën.

 

20/11 - Woodie Smalls

Waar? Trix, Antwerpen

Als je deze 20-jarige BILL Award-winnaar nog niet kent, wordt het hoog tijd om je in zijn beats te smijten. Een jaar geleden brak hij door met zijn debuutalbum Soft Parade. Deze jongeman is voor mij The King of Rap. Ik zag hem dit jaar al op Gladiolen, Dour en Pukkelpop en elke keer opnieuw weet hij een energieke show neer te zetten. Woodie, je bent een geboren entertainer.

 

 

25/11 - Alice On The Roof 

Waar? Ancienne Belgique, Brussel

Aanschouw Alice On The Roof: de prinsessenstem van Wallonië met een echte Engelse sound. Ze brengt nummers en melodieën die de hele dag in je hoofd rondhangen zonder enig bezwaar. Deze zangeres live bewonderen op het podium staat al lang op mijn to do-lijst en eindelijk kan ik haar naam nu van het rijtje schrappen.

 

 

7/12 - Oscar And The Wolf 

Waar? Ancienne Belgique, Brussel

Over deze kanjer valt niet veel meer te zeggen dat je nog niet weet. Oscar heeft zich dit jaar weer eens bewezen. Op Pukkelpop was hij niet de enige die schitterde dankzij z’n prachtige glitteroutfit. De hele festivalweide schitterde met hem mee toen het publiek de smartphones bovenhaalde. En nog beter, de mysterieuze zanger wist de AB uit te verkopen in amper vijf minuten. Voor al degenen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen: #sorrynotsorry.