Zo start je feestend het academiejaar in Brussel

Cultuurtips in jouw buurt

Brussel

Camille

Geen betere manier om je studentenstad te ontdekken dan je volledig onder te dompelen in alles wat er te doen is. BILL selecteert voor jou drie toppers die je vanaf 18 september kan afschuimen.

Brussel

1. Brussel brost

Wanneer? 28 september
Waar? Akenkaai
Wat? Studenten kick off: Brussel brost 

Op 28 september wordt de start van het academiejaar in Brussel op gepaste wijze ingezet met het gratis studentenfeest Brussel Brost. Op de twee hoofdpodia zullen onder andere LeFtO en The Whatevers voor de aangepaste beats zorgen. Daarnaast zullen er dit jaar ook nog twee kleinere podia zijn die voor nog meer sfeer zorgen. Vergeet als student even het begin van het academiejaar op deze kick-off vol bier, plezier en vertier.

2. Brussel zingt folkpop

Wanneer? 12 oktober
Waar? Vorst Nationaal
Wat? Concert: Agnus and Julia Stone - Snow European Tour

Ondertussen behoeft dit Australische singer-songwritersduo geen introductie meer. Na hits als Big Jet Plane, For You en Grizzly Bear hebben ze harten van menig Europeaan veroverd. Broer en zus Stone stellen op 12 oktober in Vorst Nationaal hun nieuwe plaat (die in de loop van deze maand uitkomt) voor en beloven ons nog meer in de ban te brengen van lichtvoetige, zorgeloze folkpop. 

3. Brussel exposeert humor

Wanneer? nog tot 31 december
Waar? Mima
Wat? Expo: Art is Comic

Het Mima, Millennium Iconoclast Museum of Art, is nog maar aan zijn derde expo toe maar pakt met Art is Comic sterk uit. Zoals de naam reeds doet vermoeden moet kunst niet altijd even serieus zijn. Zes kunstenaars, waaronder Belg Brecht Vandenbroucke, kaarten in een popartstijl (of is het Art pop?) en met een vleugje donkere of sarcastische humor de problemen van onze huidige socio-politieke wereld aan. Kunst die alledaagser is dan je zou vermoeden.

 

Meer feest? Ontdek ook de tips in Antwerpen, Leuven, Gent, Kortrijk en Hasselt.