Zonder schaamte naar Throwback Thursday in het Sportpladijs

Throwback Thursday

Tess
  • Sportpaleis
  • 29 nov tot 05 dec 2017
Google maps
location

Vanaf eind november palmt Ketnet 4 keer (!) het Antwerps Sportpaleis in met Throwback Thursday om hun 20-jarig bestaan te vieren. Het doelpubliek: twintigers en dertigers, ook wel bekend als "de Ketnetters van toen", wij dus. En dit is waarom we daar schaamteloos heen moeten.  

Neen, wij zijn geen kinderen meer. Wij zijn diegenen die ook wel "generatie Y"  of de "millennials" worden genoemd, of zelfs de "me me me-generation" (dankjewel hoor Time Magazine). Er is al veel inkt over ons gevloeid en als je al die schrijfsels mag geloven zijn wij verwend, ongelofelijk narcistisch en helemaal niet opgewassen tegen de boosaardige harde wereld die loert wanneer we ons veilige nest vol betutteling verlaten.

De Ketnetters van toen

Maar lieve generatiegenoten, wij behoren gelukkig ook tot "de Ketnetters van toen". En laat dat net hét doelpubliek zijn voor de shows die Studio 100 onder de naam Throwback Thursday heeft gepland om het twintigjarig bestaan van Ketnet te vieren.

Wij zijn diegenen die, toen we Tik Tak ontgroeid waren, keken naar Samson & Gert, onderbroken door "Ga je mee, dan gaan we naar Smurfenland? Ja, doen we!". We keken vol spanning toe of de ketnetkroket uit het hartje, het sterretje of het driehoekje zou rollen en gingen helemaal op in Beestenbos is boos.

Later was onze grootste bekommernis of Katrijn dan wel Chantal de solo zou mogen dansen in Spring en hoopten we stiekem om later ook in zo’n cool studentenkot terecht te komen als dat van W817

Nostalgie

Nostalgie gif

Ik mis die momenten van onbezorgd wiebelen op mijn houten schommelpaard met een grijsgedraaide cd van Samson & Gert in de cd-speler. Van afspreken met de buurmeisjes om ons te verkleden, de teksten van K3 te verdelen en de liedjes opnieuw in te zingen met onze cassettespeler van FisherPrice. De tijden zonder grootse verantwoordelijkheden. 

Met zekerheid durf ik stellen dat ik hier niet alleen in ben. Dat velen met mij wel even willen ontsnappen aan de verantwoordelijkheden en verwachtingen die het volwassen zijn met zich meebrengt. Om weer even, al was het maar voor 1 avond, onbezorgd en naïef te zijn. Het feit dat er een stormloop was voor de tickets (maar liefst 10.000 verkochte tickets op dag 1), en dat er ondertussen al drie extra shows gepland zijn, beschouw ik als het ultieme bewijs.

En ja, we moeten nu zelf naar het Sportpladijs rijden in plaats van mama en papa zich te laten bekommeren over de praktische kant. En ja, we beseffen ook dat Throwback Thursday een goede stunt is van Studio 100 om hun kassa nog wat te spijzen. En dat we morgen nog steeds ons diploma moeten halen of écht wel eens een job moeten vinden. Maar laten we dat even vergeten.

Een ode aan heerlijk kinds zijn

Samson & Gert gif

Aanschouw mijn pleidooi om zonder enige vorm van schaamte of terughoudendheid voor 1 dag weer gewoon kinds te zijn. Lees: luid meekwelen op de hits van Samson & Gert en de longen uit ons lijf tieren als Spring het podium betreedt voor hun eenmalige reünie ter ere van ons. Ik vind dat we dat verdienen. 

En hoe we na afloop omgaan met de knagende nostalgie en die nog steeds wachtende wereld der volwassenen en verantwoordelijkheden? Dat zien we dan wel weer. Maar eerst: sharktime!

 

Throwback Thursday gaat door op 29 en 30 november en 4 en 5 december in het Sportpaleis.  Alle info vind je hier