Zweven met Trentemøller in Brussel

Live @ AB

Trentemøller

Yannick

Trentemøller: Moan

© Trentemøller

  • AB
  • 08 tot 09 nov 2013
Google maps
location

Het wordt het weekend van de elektronische muziek. Vrijdag speelt Trentemøller in een uitverkochte AB en geen 24 uur later staan tienduizenden feestbeesten weer paraat voor I Love Techno.

Eerst bijt dus de Deense dj, producer en remixer Trentemøller de spits af. Met een nieuwe plaat onder de arm verschijnt hij vrijdag op het podium van de Brusselse Ancienne Belgique. Die plaat is zijn derde en kreeg andermaal positieve recencies, al merkten recensenten op dat er meer dan vroeger sprake is van echte "songs" in plaats van een langgerekte soundscape.

Hoogstaande concerten

’s Mans muziek lijkt een soort prisma: hij tovert een gans spectrum van zweverige tonen en betoverende klanken uit zijn mouw en verkent vele muzikale horizonten. Niet alleen op plaat gooit Trentemøller hoge ogen, ook live wordt hij geroemd voor zijn hoogstaande concerten. Daarin doorbreekt hij het cliché dat livemuziek en dance als water en vuur zouden zijn.

Drie jaar geleden stond Trentemøller eveneens in een uitverkochte AB en de superlatieven werden toen niet gespaard. Benieuwd of dit na het concert eveneens zal zijn, want dat er altijd iets nieuws te rapen valt bij de Deen staat als een paal boven water.