Crossing Borders: "Een feest moet bij ons verhaal passen"

Jonge ondernemers starten DJ-agency

Hasselt

Nathalie

Vhyce is een van de eerste vier namen bij het kersverse Limburgse DJ-agency.

  • Forty Five
  • 21 nov 2014
  • Express 21
Google maps
location

Goed nieuws voor feestbeesten: Crossing Borders is een gloednieuw DJ-agency dat garant staat voor een funky avond. Achter de schermen zitten drie jonge ondernemers uit Limburg. Ze nemen een vliegende start met de aankondiging van vier namen: Gewelt, Peregrine, Vhyce en MVMNT. 

Jeffrey Goffings (24) is geen onbekende naam in het wereldje. Als manager van het beloftevolle DJ-duo Gewelt heeft hij een drukke festivalzomer achter de rug. Samen met zijn Haspengouwse vrienden Piet Haven en Joris Moeremans zet hij nu zijn schouders onder Crossing Borders. Goffings: “Op muzikaal vlak zitten we op dezelfde golflengte. We hebben alle drie ook de nodige ervaring opgedaan met onze eigen feestconcepten Express 21 en Multivision. We haalden al grote namen naar Hasselt, denk maar aan Kölsch en Solomun. Nu willen we ons nog verder profileren met een eigen DJ-agency en managementkantoor.”

Het kersverse DJ-agency gaat van start met vier namen. Het DJ-duo Gewelt (lees hier het interview) zijn streek- en leeftijdsgenoten. Na feestelijke passages op Pukkelpop en Tomorrowland werden ze vorige zaterdag bekroond met brons voor Breakthrough Artist op de Elektropedia Awards. Tweede naam is Peregrinehet house & disco alter ego van manager Piet Haven zelf. Van multitasken gesproken.   

Al steekt Crossing Borders ook de grenzen van Limburg over. Student Pieter Vochten heeft als MVMNT al een fanbase opgebouwd in het Antwerpse. Vhyce is dan weer een Portugees-Italiaanse producer uit La Louvière. Goffings: "Hij is al een tijdje bezig, maar kreeg ondanks regelmatige EP releases weinig speelkansen. We nemen die DJ’s onder onze vleugels en willen hun potentieel ontwikkelen. Als booker heb je meer autoriteit bij clubs en festivals dan een DJ die zijn eigen zaakjes probeert te regelen." 

Welke DJ’s mogen hun CV opsturen naar Crossing Borders? Goffings: “We focussen op de niche van niet-commerciële house, techno en disco. Underground, zeg maar, al is dat tegenwoordig moeilijk te definiëren. Naar een zogenaamd undergroundfestival als Dekmantel in Amsterdam gaat een massa volk.”

Opgelet: Crossing Borders is geen label. Goffings: “Een plaat uitbrengen is een totaal ander vak. Een mooie line up samenstellen en voor een leuke avond zorgen, we doen dat graag. Het belangrijkste is dat een boekingskantoor de belangen behartigt van zijn artiesten en waakt over de kwaliteit. Als carnavalsfuif X ons morgen contacteert voor een DJ-set, zullen we vriendelijk bedanken. Als booker denk je na over welk verhaal je op een avond wil vertellen en welke muziekstijl daarbij past.”

Genoeg geleuterd, tijd voor beats! Gewelt en Vhyce spelen vrijdag 21/11 op Express 21 in Forty Five, Hasselt. Volg Crossing Borders hier.