“De concurrentie is écht goed”

Interview: Midnight Swim

Eva

Midnight Swim is één van de twintig finalisten voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

© Studio Brussel

We Seem To Have Misplaced Our Igloo is dood, lang leve Midnight Swim! De vierkoppige Kortrijkse band koos voor een nieuwe start en dat blijkt een schot in de roos. Maarten Moens (24), zanger van de tropische synthpop-band, heeft een finaleticket op zak voor De Nieuwe Lichting en is dus laaiend enthousiast over de toekomst. 

Hoe voelde het om door een band als Goose geselecteerd te worden voor de Nieuwe Lichting?

Maarten Moens: “Het is supertof omdat ze ons selecteerden puur omwille van onze muziek. Ik dacht dat ze wisten dat wij ook van Kortrijk waren, maar blijkbaar vonden ze onze muziek heel tropisch en zelfs Australisch klinken. Zo vergeleken ze ons met de Australische, elektronische band Cut Copy, een hele eer! Ik was bovendien vergeten dat onze bassist, Kjelle, de demo van ons nummer Sun, Sun had ingezonden. Het nieuws kwam dus als een complete verrassing.”

Nieuwe Lichting, nieuwe clip

Welke projecten staan er nog op stapel?

“Er komt een videoclip voor Sun, Sun en we werken aan nieuwe nummers. Het wordt een DIY-videoclip met een oldschool videocassette-effect, maar meer verklap ik niet. In maart spelen we het voorprogramma van het Deense poptrio WhoMadeWho in Brussel.”

Hoe hoog schat je de kans in om De Nieuwe Lichting te winnen?

“Ik heb al naar de concurrentie geluisterd en er zitten écht goede artiesten tussen. We nemen het op tegen negentien andere bands en uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen. We zijn zowat de enige groep die tropische, elektronische synthpop brengt. Hopelijk speelt dat in ons voordeel, maar het wordt zeker niet gemakkelijk.”

Dromen van vinyl

Je bent van Kortrijk, maar woont in Gent met je vriendin. Zijn er plaatsen die je mist in je hometown?

Café deDingen durf ik wel eens missen als ik in Gent ben. We zijn geen rasechte cafégangers, maar als we met de groep een pint pakken, dan is het daar. De Kreun behoort ook tot mijn favoriete plaatsen. Het is altijd leuk om daar voor een volle zaal te spelen en het publiek meteen mee te krijgen.”

Wat is je ultieme droom voor Midnight Swim?

“Op tournee gaan en rondreizen staat hoog op onze verlanglijst. We zijn ook alle vier vinylfreaks en willen in de toekomst graag onze eigen vinylplaat maken. En De Nieuwe Lichting winnen zou natuurlijk de perfecte boost zijn voor onze muzikale toekomst!”

Popel je om te luisteren naar Sun, Sun van Midnight Swim? Check dan zeker hun facebookpagina.