De gekste bandnamen op Pukkelpop

Pukkelpop

Pissed Jeans - Mew - Thy Art is Murder - Flosstradamus - Condor Gruppe - ...

Inge

Video’s voor De gekste bandnamen op Pukkelpop

Pissed Jeans - Bathroom Laughter

  • Pukkelpop
  • 19 tot 22 aug 2015
Google maps
location

De line-up van Limburgs finest is altijd een harde noot om te kraken. Wij richten alvast ons muzikale kompas naar het noorden om door het oerwoud van bands wegwijs te raken. Hoe val je als groep op op zo'n affiche? Met een crazy bandnaam zoals deze bijvoorbeeld:

Pissed Jeans

Bij de mannen van Pissed Jeans is het van noisy en punk. Met andere woorden: je oordrums moeten tegen een stootje kunnen. Deze Amerikanen dopen zich al een decennium tot de Pissed Jeans-cult en zetten de kelen en gitaren graag open. Komt dat live aanschouwen.

Pissed Jeans speelt op donderdag 20 augustus van 16u05 en 16u50 in The Shelter. Meer info vind je hier.

Mew

Kort en krachtig. Geen Pokémonlink hier, maar een vierkoppige, alternatieve rockband uit Kopenhagen. Bandlid Bo Madsen verantwoordt hun genre als volgt: "I usually say we are 'indie stadium'. A mix between 'feelings' and 'thinking' is usually good." En dat doen ze al twintig jaar. Tijd om de proef op de som te nemen.

Mew speelt op donderdag 20 augustus van 16u45 tot 17u25 in de Club. Meer info vind je hier.

Thy Art is Murder

Hoewel hun groepsnaam wat Shakespeariaans aandoet, blijven de sonnetten uit op het podium bij Thy Art is Murder. Op het menu: death core in het kwadraat. Van helemaal Down Under zetten ze het plan op om de Kiewitse weide te doen ontvlammen met extreem geheadbang en prikkelende luchtgitaren.

Thy Art is Murder speelt op vrijdag 21 augustus van 17u30 tot 18u15 in The Shelter. Meer info vind je hier.

Flosstradamus

Je hebt geen voorspellende krachten nodig om te weten dat het bij Flosstradamus sowieso een feestje van jewelste wordt. De kiem werd gelegd in Chicago met een combinatie van hiphop, trap en EDM. Die succesformule wordt nog steeds verder uitgebreid. Onze bureaustoel humpt al duchtig mee. Dat belooft.

Flosstradamus speelt op vrijdag 21 augustus van 19 tot 20u in de Boiler Room. Meer info vind je hier.

Condor Gruppe

Geen Duitse supermarktketen, maar jong, muzikaal grut. Uit de mond van de Limburgse coryfee Stijn Meuris: "Condor Gruppe is voor romantici met aanleg tot psychedelica, Italiaanse soundtracks en surf zonder opspattend schuim. Of zoiets." Deze Antwerpse band komt nog maar net piepen, maar experimenteert onderweg lustig met muzikale invloeden. Maakt ons alvast benieuwd.

Condor Gruppe speelt op zaterdag 22 augustus van 16u20 tot 17u05 in de Wablief?!. Meer info vind je hier.