"de jeugdhuisfase is voor ons eigenlijk afgelopen"

Interview Melting Time

Aaren

Melting Time - Joyless (live@Sputnikstudio)

Het gaat de jonge honden van Melting Time voor de wind tegenwoordig: een finaleplaats op het provinciale concours Frappantpop en een eervolle halve finale op Humo's Rock Rally. Wij durven er wel eens tevergeefs over dagdromen, maar de Antwerpenaren wisten het te doen op nauwelijks enkele maanden tijd. 

Hoe valt dat eigenlijk mee, Humo's Rock Rally?

Tomas Serrien (drums): "Het is heel erg tof om te doen, maar ook behoorlijk hard. De enige feedback die je krijgt is hetgeen ook in Humo verschijnt, waarvan we niet eens zeker zijn of dat ook het échte juryverslag is. Vrij onduidelijk dus."

"De aanpak bij Frappantpop was dan weer iets persoonlijker. De muzikanten werden er meer vertroeteld. Het blijft natuurlijk wel een wedstrijd, en daar hebben we het nu intussen wel mee gehad."

Hebben jullie nog contact met sommige concurrerende bands uit die rockrally's?

Mauro Bentein (gitaar): "We kenden sowieso al enkele bands, omdat we al een tijdje (bijna zes jaar) bestaan. Humble Flirt, Five Days, de jongens van Yawns, het zijn allemaal vrienden geworden. Vooral met Yawns treden we nu nog regelmatig op. Het is echt een kleine wereld."

Toekomstmuziek

Hoe komt een nummer tot stand bij Melting Time?

Tomas: "Vaak jammen we gewoon wat, en zien we wat er dan gebeurt. Het belangrijkste is dat we alles met vier schrijven, wat bij vele andere bands niet het geval is. We kennen elkaar ook door en door, dus dat maakt het wat makkelijker. We willen ook gewoon altijd nieuwe songs maken, omdat we snel niet meer helemaal tevreden zijn met de oudere nummers."

Waar vinden jullie als studenten trouwens de tijd om muziek te maken?

Tomas: "Als je het graag doet, is dat niet zo'n groot probleem. Iedereen op onze leeftijd moet bepaalde keuzes maken. Nu zowel ik als Niels (Elsermans, zang) een rijbewijs hebben, zijn we ook een stuk mobieler geworden. Elke repetitie sluipt er wel veel tijd in praktische zaken, maar doordat we nu een booker hebben worden we op dat vlak toch al ontlast."

Hebben jullie het gevoel dat er iets veranderd is de laatste maanden?

Tomas: "We krijgen een pak meer aanbiedingen. Zo hebben we sinds die halve finale toch steeds meer mensen die ons contacteren, terwijl het vroeger bijna altijd andersom is. Het heeft dus zeker wel wat veranderingen teweeggebracht, de jeugdhuisfase is voor ons eigenlijk afgelopen." 

Staan jullie dan nu meer in het voorprogramma van andere bands?

Mauro: "Dat doen we al een tijdje, zo hebben we al geopend voor Frankie Rose en School is Cool. Het is erg leuk om te doen, en het is altijd interessant om de mening te horen van de band die na je optreedt. Je bent bovendien al verzekerd van een aandachtig publiek."

Wat brengt de toekomst?

Mauro: "We nemen een clipje op in juni. Zo hopen we nog een beetje van de aandacht te kunnen profiteren die de rockrally's met zich meebrengen. Daarna zouden we misschien beginnen werken aan een eerste echte ep uit met nieuw werk, wat meteen de eerste keer zou zijn dat we iets kunnen laten bespreken." 

Melting Time is te zien op Maanrockrally in Mechelen op 23/5.