De klant is koning op Best Kept Secret

Best Kept Secret Festival (NL)

Nathalie

Stinkende dixies en slappe frieten – dat is toch de charme van een festival? BKS doet het anders.

De tweede editie van het Best Kept Secret Festival dit weekend was een schot in de roos. BKS is dan ook goed op weg om een van de allerleukste festivals te worden. Hoe komt dat zo? Het succesrecept ontrafeld.

De strakke line-up, fijne locatie en het mooie weer maken natuurlijk al veel. BKS is ook nog redelijk kleinschalig, waardoor je als festivalganger niet het gevoel hebt als vee te worden samengedreven voor het podium. Toch merk je dat onze Noorderburen meer service minded zijn en dat deze aanpak werkt. 

1. Je betaalt met je polsbandje

Gedaan met kartonnen ticketjes uit je broekzakken vissen. Op BKS betaal je met je polsbandje! Er zit een chip aan je bandje en hier laadt je krediet op aan de kassa. Je kan ook een aparte kaart aanschaffen om samen met je vrienden een pot aan te leggen. Snel en efficiënt. Rumour has it dat de grote Belgische festivals dit systeem ook willen invoeren. 

2. James Blake en warme stroopwafels 

BKS is een paradijs voor foodies. De keuze aan foodtrucks is schier eindeloos: patatas bravas, griekse vegetarische wraps, pulled pork burgers recht van de barbecue... Oh ja, en warme stroopwafels en poffertjes – we zijn nog altijd in Nederland. De perfecte schuimkraag van de flat white aan de koffiebar wedijvert met die van de pils. Er is zelfs een serre waar je verse tomaten kan proeven! BKS bewijst dat een festival meer kan serveren dan een vettige ranshap: de menukaart is dus minstens even goed als de line-up. 

3. Gratis zonnecrème

Het was heerlijk chillen op het strand met de folkpop van Angus & Julia Stone als zomerse soundtrack. Al maakte Frank Deboosere zich toch wel zorgen om de felle UV-straling dit weekend. Festivalgangers zijn makkelijke slachtoffers en eindigen vaak als gekookte kreeft. Niet zo op BKS: gratis zonnecrème voor iedereen! Nu nog een hete tijger vinden om je in te smeren. 

4. Platenwinkel op de wei

"Now playing". Dat bordje hangt bij Present Tense, de vierde plaat van Wild Beasts. Die band speelt as we speak en je kan de plaat hier meteen aanschaffen. De hele line-up ligt te blinken in de festivalplatenwinkel en dat betaal je allemaal met je polsbandje. De lieve mensen aan de kassa houden zelfs je aankopen bij terwijl jij verder gaat headbangen bij The War On Drugs

5. Mr Proper is attending

Een beetje modder hoort bij de festivalervaring, maar na drie dagen kamperen in een afvalberg begint ook ons smetvreesalarm te loeien. BKS laat zien dat een festival niet het muzikale equivalent van de Hooge Maey hoeft te zijn. Het festival doet aan afvalpreventie door bijvoorbeeld het hoge statiegeld op de herbruikbare bekers. De boys kunnen in de bosjes terecht aan zogenaamde pee trees. Resultaat: zelfs na een volledig weekend kan je van de vloer eten. Bij wijze van spreken.