De laatste drie #ikluisterbelgisch-namen van 2017 zijn een feit

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

En plots zijn we aan de allerlaatste #ikluisterbelgisch-editie van 2017 toe. Wat startte als een éénjarig idee deed al snel goesting krijgen naar meer! Daarom komt er na deze editie geen einde aan #ikluisterbelgisch, maar gaan we gewoon nog een jaartje verder. Met nog meer Belgisch talent en leuke extra’s. Stay tuned!

Voor deze laatste editie, drie pure pareltjes van eigen bodem:

1. Pavlove: “Stilzitten is geen optie, helemaal ontstressen daarentegen wel”

Je kan niet anders dan gelukkig worden van de uptempo, psychedelische pop van het Gentse Pavlove. Stilzitten is geen optie, helemaal ontstressen daarentegen wel. Oh ja, en het is verdomd verslavend, voor je het goed en wel beseft, heb je hun nummers al zo’n tien keer op repeat.

Pavlove ontstond uit broer en zus Fabian en Reina Rasti. Waar Reina met haar dromerige stem de songs voorziet van de perfecte catchy popgeluiden, weet Fabian telkens opnieuw te verrassen met zijn lage bas. Dit jaar wisten ze zich onder andere te selecteren voor de Nieuwe Lichting 2017 en mochten ze airplay genieten bij Radio 1 met hun nieuwste single Give Me All You’ve Got. Vorige week nog zetten ze in een uitverkocht Trefpunt een uiterst sterk concert neer. Laat nu het moment zijn om hen te gaan ontdekken, want binnenkort zouden ze wel eens grotere zalen kunnen uitverkopen. 

2. Portland: “Als een knetterend haardvuur dat je tot diep vanbinnen warm houdt”

Iets wat begon als een hersenspinsel van Jente Pironet in de zomer van 2014, groeide al heel snel uit tot meer. Kort na hun geboorte werd hun demosingle al meteen geselecteerd voor de Nieuwe Lichting. Enkele jaren later besloten zo ook hun kans te wagen bij Humo’s Rock Rally. Daar haalden ze zo maar even de finale. In 2018 gaan ze voor een tweede maal de uitdaging aan bij de Nieuwe Lichting, want ze mogen zich opnieuw tot de geselecteerden rekenen.

Portland is een driekoppige dreampopband die je weet te betoveren met hun innemende en hartverwarmende klanken. Je kan hen misschien nog best omschrijven als een knetterend haardvuur dat je tot diep vanbinnen warm houdt. Portland zal fans van Angus & Julia Stone of Bon Iver zeker bevallen.   

3. Dirk.: “Gewoon ongecensureerde, vuile garagerock”

Neen, Dirk. is niet de naam van de frontman en neen, Dirk is ook geen singersongwriterproject. Dirk. (met nadruk op de punt) is wel degelijk een band. Iedereen is Dirk en niemand heeft als voornaam echt Dirk. 

Waar hun bandnaam soms voor de nodige verwarring zorgt, klinkt hun sound glashelder. Er worden geen doekjes omgewonden, gewoon recht vooruit, ongecensureerde, vuile garagerock. Ze komen uit Tielt, werden geboren in de kelder van Patsy en schopten het tot in de finale van Humo’s Rock Rally. Onlangs brachten ze hun eerste single Gnome uit en daar heb ik niet veel meer over te zeggen dan… beluister hem NU. 

 

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.