De wereld rond met Les Nuits

Les Nuits Botanique

Evy

Trailer Les Nuits15

Google maps
location

Een tijd geleden maakten we een verlanglijstje van artiesten die absoluut eens naar België moeten komen. Goed nieuws! Drie van die must sees komen naar Les Nuits Botanique in het gezelschap van nog meer muzikaal talent.

Op Les Nuits staan meer dan honderd artiesten uit binnen- en buitenland. Gekende namen als Balthazar en Godspeed You! Black Emperor, maar ook opkomend talent als Aurora en Lapsley zijn aanwezig. Het aanbod is divers en komt van overal (en als we overal zeggen, dan bedoelen we echt wel overal). 

Dicht(er)bij 

België

In ons klein Belgenland worden er heel wat dansbare platen gemaakt. Voor de volledige lijst moeten jullie naar de line up kijken, maar wij kunnen al zeggen dat AKA Moon, Pomrad, Vuurwerk en Beautiful Badness de moeite zijn. 

Nederland

Onze Noorderburen mogen natuurlijk niet ontbreken. Alamo Race Track en Jacco Gardner zorgen voor de Nederlandse toets in de line up.

Frankrijk

Er staan een heleboel Franse getalenteerde mannen en vrouwen op het programma. Enkelen daarvan zijn Hindi Zahra, Grand Blanc en Superpoze. Zij bewijzen dat Fransen naast lekker brood, goede wijn en romantische torens ook muziek kunnen maken. 

Duitsland

Wie into electro is, kan terecht bij Helena Hauff. Een ferme madam die haar mannetje kan staan in de DJ-wereld. 

Het Verenigd Koninkrijk

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft heel wat talent voortgebracht. Lapsley, Jake Isaac, Eaves en Benjamine Clementine zijn daar het bewijs van.

Ierland 

Adrien Crowley, Soak en Villagers integreren elk op hun eigen manier hun Ierse roots in hun muziek. Folky singer-songwritertalenten met nog een hoop andere invloeden. 

Zwitserland

Sophie Hunger brengt een mix van soul, pop, folk en indie en doet dat in het Frans, Engels én Duits.

Denemarken

Denemarken heeft Legoland en de Kleine Zemeermin, maar ook muzikaal talent als Den Sorte Skole, Dad Rocks en Mew. 

Ver(der) weg

IJsland 

IJsland is een broedplaats voor muzikaal talent. Sóley, Mammut en DJ Flugvél Og Geimskip komen dat nog maar eens tonen. 

Brazilië

Dom La Nena brengt Latijns-Amerika tot bij ons. Van haar muziek krijg je een instant zomergevoel. 

Cuba

Ibeyi, een Frans-Cubaans tweeling, brengt een combinatie van soul, funk en R&B. Ze houden op hun wereldtournee ook halt in Brussel om hun kunsten te tonen. 

De Verenigde Staten van Amerika

We weten allemaal dat er Amerikanen bestaan die kunnen zingen, denk maar aan Britney Spears (of zo). Britney hebben we niet in de aanbieding maar Flying Lotus, Theophilus London en Wand wel. Stuk voor stuk Amerikaans talent dat het ontdekken waard is. 

Canada

Patrick Watson, Tops en Tobias Jesso Jr. dalen uit de Canadese wildernis af om ons met hun muziek te plezieren.  

Australië

Xylouris White, Twerps en Young Rival komen all the way van de andere kant van de aardbol om voor jou liedjes te spelen. Inderdaad, speciaal voor jou.

Zin gekregen om dit (inter)nationaal talent aan het werk te zien? Kijk op de site voor de rest van de informatie.