Deze 12-jarige heeft meer swag dan jij

Een clip voor Si-G

Hiphop uit Molenbeek

Nathalie

Cansu is nog maar twaalf, maar als Si-G rapt ze zo Dr Dre onder tafel. Haar droom is om een clip te maken samen met Omar G van Stikstof en filmmaakster Frederike Migom. De Droomfabriek bestaat al lang niet meer, dus dit trio heeft jou nodig.

We laten het Si-G zelf uitleggen: 

Cansu wil vanuit Molenbeek de wereld veroveren met haar rhymes en flows. Tijdens een freestyle in Muntpunt ontmoette ze Gorik, aka Omar G van de Brusselse groep Stikstof. Hij werd haar coach en samen werken ze aan een nummer in Jeugdhuis Dar. Bij een track hoort natuurlijk een clip. Die wil Cansu graag in hometown Molenbeek opnemen. De Brusselse filmmaakster Frederike Migom zal dat in goede banen leiden. Zij maakte eerder al kortfilms in de Matongé (Nkosi Coiffure) en café Roskam (Adam&Everything). 

Frederike was zwaar onder de indruk van Cansu's talent en volgt haar nu voor een documentaire. Die gaat over hoe ze rapt over haar leven en hoe dat een manier is om gedachten te kanaliseren. Over hoe belangrijk het is om te mogen dromen. Cansu’s droom? Dat iedereen ziet wat ze kan. En hoe kan dat beter dan met een echte clip?

Daarom heeft dit creatief trio een growfunding campaign opgezet (klik hier). Met 4.200 euro kunnen ze een opnamestudio huren, de beat rechtenvrij aanmaken, een camera huren en een hoop leuke attributen, de montage en kleurenbewerking verzorgen. 

In ruil voor je bijdrage, ben je welkom op een open mic of de première van de clip. Voor een iets gullere gift is er zelfs een masterclass crowdfunding voor audiovisuele projecten of een hiphopworkshop. Dit alles inclusief een vuistje van Si-G! De campagne loopt nog een week.