Deze Belgische rockbands moet je in de gaten houden

Equal Idiots - Jacle Bow - The Guru Guru

Shauni

Onder andere Equal Idiots is een band om in de gaten te houden.

De Belgische rock- en noisescene heeft heel wat straf, jong talent op zijn conto. Welke bands je in de gaten moet houden en checken op het podium? BILL-reporter Shauni wijst de weg:

Equal Idiots

Equal Idiots is luid, opwindend én heeft zijn naam niet gestolen. Het prettig gestoorde duo verovert al sinds 2012 de Kempische podia, maar brak vorig jaar door in de rest van het land. Met dank aan De Nieuwe Lichting waar de heren goud scoorden én hun verdienstelijke finaleplaats in Humo’s Rock Rally.

Een jaar later zijn de jonge veulens toe aan hun debuutplaat die er snel zit aan te komen. Met Put My Head In The Ground hebben ze een eerste single uit die loeihard naar meer smaakt.

Op 13 april speelt Equal Idiots een try-outconcert in Het Depot (Leuven). Op 21 oktober betreden ze het podium van de Brusselse Ancienne Belgique.

Jacle Bow 

Rock-’n-roll à la The Rolling Stones en Lou Reed, genaamd Jacle Bow, is er eentje om in de gaten te houden. De band weet van aanpakken en dat is gebleken in de documentaire Play That Money, Boys. Jacle Bow organiseerde op eigen houtje een tour langs de Amerikaanse zalen, waar ze 20 concerten speelden op 23 dagen tijd. 

Terug in eigen land werden ze in september 2015 artist in residence - en aldus kind aan huis - bij Ancienne Belgique. Het resultaat was zes mooie songs voor hun debuut What’s All The Mumble About dat sinds januari schittert in de winkelrekken. 

Begin deze maand kwam er meer mooi nieuws van kamp Jacle Bow. De band mag zich sinds een tweetal weken de nieuwe artist in residence van Muziekodroom noemen. Ze zullen werken aan hun clubtour en hun tweede langspeler die gepland staat voor 2018. 

De band is op zaterdag 8 juli live te aanschouwen op Les Ardentes (Luik) en pakt komend najaar uit met een clubtour. 

The Guru Guru 

Zo zot als een achterdeur, veelbelovend en met een knipoog naar Sonic Youth, METZ en The Jesus Lizard. Met een eerste EP onder de arm betrad het Hasseltse The Guru Guru meteen de podia van Pukkelpop, Sziget, Rock Herk en Ancienne Belgique. De Guru’s bleven niet stilzitten en pakten daarna uit met een 7 inch via Consouling Sounds 

Ondertussen bundelden de vijf Guru’s hun knetterende songs in een eerste album. PCHEW verschijnt op 24 maart en wordt de avond ervoor voorgesteld in Muziekodroom met een stevig concert. 

 The Guru Guru stelt op 23 maart zijn debuutalbum voor in Muziekodroom (Hasselt). Je kan hen ook aan het werk zien op 13 april in Vooruit (Gent) en op 27 april in Het Depot (Leuven).