Deze nummers heb je nodig voor je zomerplaylist

Kendrick Lamar, Oscar And The Wolf, Brandon Flowers ...

Eva

De zon laat ons keihard in de steek, maar niet getreurd: een zomerse playlist maakt véél goed. Van vette schijven tot poppy deuntjes tot foute oldies: voor elke zomerdag een gepaste track.

Hoe vettiger, hoe prettiger

Kendrick Lamar - Alright

Om de zomer goed in te zetten, besloot Lamar om een plaatje van jewelste de wereld in te sturen. Volume 100 voor het eerste hitje na überhit King Kunta, alstublieft.

Major Lazor & DJ Snake - Lean On 

Zomervakantie staat ook gelijk aan feesten. En dansen. Véél dansen. De ideale schijf om los op te zweten is Lean On. Ongetwijfeld.

Rihanna - Bitch Better Have My Money

Een wijf om U tegen te zeggen, alsook een clip om U tegen te zeggen. Rihanna maakt zichzelf ook in de zomer van 2015 onmisbaar op menig house parties.

Voor zwoele zomernachten

Oscar And The Wolf - Joaquim

Van eigen bodem kan niet slecht zijn. Zéker niet als 't van Oscar And The Wolf is. Joaquim draaien we vanaf nu grijs. De ideale plaat om zwoele zomernachten mee door te komen.

Brandon Flowers - I Can Change

Flowers is bekend van Can't Deny My Love, maar wij stellen je graag I Can Change voor, en niet enkel omdat de clip lekker zomers aandoet. Luister zelf maar.

Years & Years - Shine

De kerels van Years & Years weten amper wat hen overkomt. Het wordt ongetwijfeld een crazy ass zomer voor hen, maar ook voor jou. Met Shine als achtergrondmuziekje. Zalig.

Golden oldies

A Tribe Called Quest - Can I Kick It

Roadtrip gepland? Een hele dag in de hangmat slingeren? Of liever last minute dates met je vrienden fiksen? Wat je ook doet: de beste chillplaat is sowieso Can I Kick It.

Bob Dylan - I Want You

Geen zomervakantie is compleet zonder een oergezellig Dylan-momentje. 's Avonds tijdens een barbecue, overdag aan het zwembad, 's nachts bij het dansen... Zomer, I Want You.

Dexy's Midnight Runners - Come on Eileen

Irritante oorwurmen, represent. Van foute hitjes als Come On Eileen krijg je een instant goed humeur bij triestig Belgisch zomerweer.

Zelf suggesties voor ultieme zomerhitjes? Deel ze gerust op onze facebookwall.