Dit zijn onze favorieten voor Humo's Rock Rally 2018

Humo's Rock Rally

Julie

De preselecties voor Humo's Rock Rally zijn net achter de rug. In maart gaan de halve finales van start. Welke artiesten daar een ticketje voor krijgen, moeten we nog even afwachten. Dit zijn BILL's favorieten!

1. Modern Art

Klinkt deze naam bekend in je oren? Dan ben je ongetwijfeld een fervente fan van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel of Humo's Rock Rally. De band schopte het in 2016 tot de halve finale van Stubru's talentenjacht en de selecties van Humo's Rock Rally. Dit jaar richten ze voor de tweede keer hun pijlen op Humo's muzikale strijd. Zou het deze editie in de roos zijn?

Hun comeback op de rockrally trok recht wat in 2016 nog wat scheef klonk. Modern Art wist tijdens deze preselecties een door de jury gemaakte vergelijking met Weezer aan de haak te slaan.

Of ze dit jaar de halve finale halen, is nog een raadsel maar de band heeft alleszins al een plaatsje bemachtigd in onze top 5! 

2. Tuk Tuk Thailand

De bandnaam alleen al neemt ons mee naar betere oorden. Voeg daar nog hun beats en de zomerzwoele stem van zangeres Alison Salens aan toe en je waant je meteen onder de Thaise zon. 

Als een Tuk Tuk neemt het trio je - naar eigen zeggen - mee op weg om te dobberen over intergalactische geluidsgolven. Een reis die heel aanlokkelijk klinkt en die hun muziek ook helemaal waarmaakt.

 

3. Danny Blue And The Old Socks

Ze hebben de titel als 'De Nieuwe Lichting 2018' dan wel niet weggekaapt maar deze jongens zijn wel nog steeds grote kanshebbers voor Humo's Rock Rally.

Danny Blue And The Old Socks wordt door de Mechelse jury gezien als dé energieke bende en dat orgeltje in het nummer Twins kon de muzikale keurslagers ook wel smaken.

Happy deuntjes en perfect chaotisch gekweel kom je bij dit kwartet niet tekort. Ideaal voor een lekker plakkerig avondje headbangen, shaken en meebrullen.

4. Josefien Deloof

Met haar hese toch fragile stem doet Josefien Deloof ons op het eerste gehoor denken aan Selah Sue. Haar uitspraak heeft dan weer meer weg van de Engelse zang - en rapsensatie King Krule. Dat is ook exact wat de Humo-jury van haar preselectie-performance vond.

In haar songs vertelt ze persoonlijke verhalen die ze marineert in een muzikale dressing.

 

5. R-Mind

Zoals een echte rapgek spuwt R-Mind met woorden die dan ook nog eens tussen de oren blijven plakken. Hij was eerder ook al geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017.

Z'n songs brengen eenvoudige, catchy lyrics met oldschool beats en een Amerikaanse vibe die zeker zal aanslaan bij het grotere publiek.